Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Najbolji tamburaški sastav iz Slovenije oduševio na FolkoFoniji

Objavljeno:

- dana

Međunarodni festival tradicijske kulture

Bogatim programom u petak je nastavljena 3. FolkoFonija, međunarodni festival tradicijske kulture koju organizira Centar tradicijske kulture Varaždin u suradnji s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, Koncertnim uredom Varaždin i Turističkom zajednicom grada Varaždina.

Počelo je nastupom velikog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović“ iz Novog Sada u Dom za starije i nemoćne u Varaždinu, nastavilo se Dječjim taborom tradicijskih glazbala te nastupom dječjeg tamburaškog orkestra CTK Varaždin na Kapucinskom trgu. U Večeri tamburaške glazbe varaždinsku su publiku oduševili ponovo gosti iz Novog Sada, zatim tamburaški orkestar „Petrovi tamburaši“ iz Slovenije i Varaždinski tamburaški orkestar.

„Petrovi tamburaši“ iz Šempetra ovogodišnji su najbolji tamburaški sastav u susjednoj državi.

– Iako smo imali skraćeni program jer nismo mogli doći u punom sastavu, mislim da smo se dobro predstavili s dvije skladbe s natjecanja te show programom. Nismo zaboravili niti da predstavljamo Sloveniju pa smo nastup završili s harmonikom, a publika je to odmah prepoznala i nagradila nas pljeskom. Sviđa nam se ideja varaždinskog festivala na kojem se može vidjeti i folklor i čuti tamburaška glazba. Najbolje je to što puno sastava iz različitih država svira isti instrument pa se mogu čuti razlike – rekao je Tadej Krevel, član „Petrovih tamburaša“.

Kako je bilo u petak na Kapucinskom trgu pogledajte na fotografijama.

Program Festivala:

Subota 9.7.2016.

19:00 – Svečani mimohod ulicama grada Varaždina

21:00 – Gala etno večer hrvatskog folklora (Kapucinski trg) – nastup folklornog ansambla CTK Varaždin, KUD „Tomislav“ Županja, KUD Donja Dubrava, KUD „Ivan Trnski“ Nova Rača

Izvor: Foto: FolkoFonija

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati