Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Nakon humanitarne kestenijade u Kotoribi MURID korak bliže cilju!

Općina Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Nogometni klub “Graničar” Kotoriba i Škola nogometa Donje Međimurje u subotu, 16. listopada, organizirali su humanitarnu kestenijadu za Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu i izgradnju njihova Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu “MURID”.

Medalje vrtićarcima

U jutarnjem terminu u Sportskome parku u Kotoribi odigran je drugi turnir Zabavne lige vrtića Međimurskoga nogometnog saveza, a igralo je dvanaest ekipa. Domaćini su istovremeno organizirali kestenijadu od koje je prihod išao za MURID-ovu kampanju. Nakon utakmica svi vrtićarci dobili su medalje, a okupljenima su se obratili Damir Lepen Jurak, instruktor Međimurskoga nogometnog saveza, Silvija Pucko, izvršna direktorica MURID-a, te Ivan Kos, dopredsjednik Nogometnoga kluba “Graničar” i voditelj Škole nogometa Donje Međimurje. Medalje su mališanima podijelili Damir Lepen Jurak i Kristijan Srpak.

NK “Graničar” Kotoriba organizirao je kestenijadu i u popodnevnim satima, za vrijeme prvenstvene utakmice protiv “Bratstva” iz Savske Vesi. Skupljena su pozamašna sredstva koja će biti uplaćena na račun humanitarne kampanje “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, a točan iznos bit će uskoro objavljen.

Kampanju je MURID pokrenuo s ciljem da prikupi preostali iznos potreban za izgradnju. Putem europskih strukturnih i investicijskih fondova osigurano je 14.982.626,78 kuna, a vrijednost cijelog projekta je 19.507.406,44 kune.

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 208 novopozitivnih, preminuo je muškarac (76)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 370 uzoraka, od čega je evidentirano 208 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 56,2% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 138 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 181. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 97 117 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 41 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 9 pacijenata, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je muška osoba, stara 76 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 10. 1. 2022. do 16. 1. 2022. godine, 273 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 75 na području grada Mursko Središće, 102 na području grada Preloga, 40 na području općine Belica, 23 na području općine Dekanovec, 22 na području općine Domašinec, 14 na području općine Donja Dubrava, 36 općine Donji Kraljevec, 3 općine Donji Vidovec, 31 općine Goričan, 16 općine Gornji Mihaljevec, 41 općine Kotoriba, 49 općine Mala Subotica, 117 općine Nedelišće, 21 općine Orehovica, 30 općine Podturen, 20 općine Pribislavec, 39 općine Selnica, 30 općine Strahoninec, 21 općine Sveta Marija, 48 općine Sveti Juraj na Bregu, 35 općine Sveti Martin na Muri, 48 općine Šenkovec, 22 općine Štrigova i 17 općine Vratišinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje