Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Napokon se dignuo varaždinski balon s košarom za dvoje i šarenom kupolom

Objavljeno:

- dana

Na prostoru parkirališta  varaždinske Arene na Dravi predstavljen je jedan od najbajkovitijih projekata koji povezuju kulturu, sport i turizam. Riječ je osebujnom balonu na vrući zrak registarske oznake 9A-ORA.

>>Nijedna ponuda za balon na vrući zrak koji nabavlja Turističke zajednice Varaždinske županije Ono što ovaj balon čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu jest što je kupola balona  ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike pod nazivom Proslava Cvijeća, velikog hrvatskog slikara Ivana Rabuzina, jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive svih vremena, rodom iz Novog Marofa. Ovom će letjelicom sljedećih 5 godina nebeskim prostranstvima kormilariti naša pilotkinja i reprezentativka  Marija Petrić Mikloušić, odlikovana pionirka ovog sporta u Hrvatskoj i jedna od najboljih Svjetskih ženskih pilota balona. Kao šareni leteći ambasador balon će zaokupljati maštu gledatelja te predstavljati Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta. Balon je proizveo jedan od najeminentnijih svjetskih proizvođača balona UltraMagic iz Katalonije. Visok je 17,6 metara i promjera 15,6  metara sa zapremninom od skoro 2000 m3 te ima nosivost dvoje ljudi. Balon krase najsuvremenija oprema i performanse, a njegov izniman izgled čini ga trenutno jedinim balonom ove vrste u svijetu. Predstavljanju su nazočili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, osnivač Balon Kluba Zagreb Dragan Mikloušić te brojni drugi znatiželjnici:

Foto i video

FOTO Lijepo je vidjeti da je Varaždinska građanska garda ponovno uvela smjenu straže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, danas su počeli s novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu.

Lijepo je vidjeti naše Purgare u njihovoj odori koja je pruskog kroja. Dvije posebnosti koje ističu odoru Varaždinske građanske garde su kapa i “medvedova capa”. “Medvedova capa” je simbol koji se nalazi na krajevima rukava surke, a označava odnos snaga Napoleona i Varaždinske građanske garde.

Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža se održala u starom terminu, od 11 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Prilično hladna subota nije otjerala šetače iz centra Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnji travanj na sjeveru Hrvatske prilično je hladan, a takva je u Varaždinu bila i subota prijepodne.

Varaždinci su se ipak zaputili svojim poslom u središte grada. U centru se na više mjesta prikupljaju i potpisi kandidata za dolazeće lokalne izbore.

Prošetali smo centrom i uživali u tome da toplo odjeveni građani ipak nisu skidali osmijeh s lica.

Nastavite čitati