Nakon godinu dana nastavljaju se radovi na Aglomeraciji Varaždin, a izvodi ih GK Grupa.

Radove je jučer, 7. rujna, u Črncu Biškupečkom obišao gradonačelnik Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom, direktorom Varkoma Željkom Bunićem, direktorom GK Grupe Robertom Gotićem, predsjednikom Županijske skupštine Alenom Runcem i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom.

Gradonačelnik se osvrnuo na tijek radova najvećeg infrastrukturnog komunalnog projekta Grada Varaždina i najvećeg komunalnog projekta uopće u ovom dijelu Hrvatske.

– Radovi na Aglomeraciji konačno se nastavljaju. Stalno ističem da je tvrtka Varkom tvrtka koja je s europskim projektima, uz HEP i Hrvatske vode, treća po redu u Hrvatskoj i ispred svih drugih gradskih i lokalnih tvrtki. Ovo je projekt koji su oni osmislili, prijavili i izvode ga. Nažalost, postojala je mogućnost da zbog sumnje u sukob interesa i grešaka bivših uprava propadne, no mi smo to otklonili, natječaj je prošao, radovi se nastavljaju – rekao je Čehok.

Ujedno se ispričao građanima na čekanju „jer to nije nešto na što smo mi mogli utjecati, radove su zaustavile Hrvatske vode kao kontrolno tijelo“.

– Međutim, građanima se neće puno promijeniti zbog toga što smo skratili rokove koji više nisu 36 mjeseci nego su sada gotovo godinu dana kraći. Građani će tako opet doći na svoje i sve će biti napravljeno u roku u kojem je prvotno zamišljeno – naveo je čelni čovjek grada.

Dodao je da će radovi krenuti intenzivnije, posebice u Črncu, Zbelavi i, na zamolbu Varkoma, na jugozapadnom kolektoru kako bi se riješila Plitvička ulica.

– Nadam se da ćemo već tijekom jeseni biti u Plitvičkoj ulici, odnosno u tom dijelu kolektora, što znači da bi iduće godine ona bila potpuno sanirana i građani ne bi više imali poteškoća kakvih imaju danas. Molim građane za strpljenje jer radovi će stvarati određene prometne čepove, no dobiti će priključke besplatno, i konačno kanalizaciju. Ova naselja čekaju kanalizaciju već 45 godina i stvaramo mogućnost da grad Varaždin bude stvarno grad koji će biti opremljen i uređen kako priliči jednom modernom gradu u 21. stoljeću – izjavio je gradonačelnik Čehok.

Komentari

Komentara

loading...