Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ne spušta se rampa na pružnom prijelazu u Podrutama, evo što o ovome kaže HŽ

Pružni prijelaz Podrute

Objavljeno:

- dana

Regionalnom tjedniku javila se 2. listopada zabrinuta čitateljica koja je uočila problem u prometu, a poslala nam je i fotografiju.

Naime, objasnila je da se na pružnom prijelazu u Podrutama, kod Novog Marofa, rampa ne spušta iako vlak redovito prolazi. Boji se za sigurnost vozača automobila i drugih koji koriste ovaj pružni prijelaz. O ovom problemu upitali smo HŽ infrastrukturu i oni su objasnili o čemu se radi. – Uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Podrute 1 isključen je iz redovite funkcije regulacije prometa 28. rujna ove godine jer se na njemu vrše ispitivanja. U periodu dok traju ispitivanja uređaj je ostavljen u radu zbog dodatne sigurnosti. Za to vrijeme sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije upitna jer svi vlakovi dobivaju nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala. Spomenuto ispitivanje provodi se u skladu s pravilima struke i visokim sigurnosnim zahtjevima, stoga građane molimo za strpljenje do ponovnog uspostavljanja redovite funkcije uređaja – rekli su iz HŽ Infrastrukture.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati