Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Neodoljiva braća Bilić predstavila svoju verziju Tržnoružice braće Grimm

Objavljeno:

- dana

PROMOCIJA SIMPATIČNE SLIKOVNICE

“Nakon sto godina sna do dvorca dođe kraljević na bijelom konju. Trnje se pretvori u cvijeće”, ovo je ulomak iz posebne verzije bajke “Trnoružica”, koja je u srijedu predstavljena u varaždinskom Muzeju anđela.

Riječ je o slikovnici koju su stvorila braća, Nika (10), Dino (8) i Ema (6) Bilić. Dvije djevojčice i dječak koji vole crtati i pričati, redovni su sudionici “Svijeta bajki u Muzeju anđela”.

Tamo su zajedno s drugom djecom slušali poznatu priču braće Grimm u izvedbi profesionalne pripovjedačice Đurđice Dropuljić, a potom su svoju priču pretvorili u slike pod vodstvom samostalnog umjetnika Željka Prsteca.
 

Braća Bilić su nartali slike, ispisali tekst i dali Željku Prstecu da sve grafički obradi. I tako je nastala “Tržnoružica”, koju je u ispunjenom Muzeju anđela svima ispričala desetogodišnja Ema, a desetak malih protagonista je potom popularnu priču uprizorilo putem kazališta sjena.

– Dragi prijatelji, dođite i vi na “Svijet bajki u Muzej anđela” i stvorite svoju slikovnicu – pozvao je pak djecu osmogodišnji Dino.
 

Slikovnicu braće Bilić možete nabaviti u Muzeju anđela, kamo stižu nove bajke. Priče će se pričati i crtati tijekom zimskih praznika, a sljedeće godine slijedi upoznavanje s Petrom Panom.
 

Izvor: Foto:

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje