Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Neodoljivi mali folkloraši na 5. Smotri dječjeg folklora u Ivancu

Objavljeno:

- dana

VESELO I POSEBNO LIJEPO

Veselo i posebno bilo je u Ivancu 22. travnja: u dvorani OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog održana je 5. Smotra dječjeg folkora na kojoj su nastupili najmlađi članovi iz šest kulturno-umjetničkih društava.

– Svojim nastupom malu „jubilarku“ dječje smotre obogatili su KUD Šumari iz Vinkovaca, KUD Molve, KUD Šandorovec, KUD Vidovec, Centar tradicijske kulture iz Varaždina i domaćini KUD Salinovec. Iako maleni, itekako su svjesni važnosti očuvanja kulturne baštine svojega kraja – ponosni su u KUD-u Salinovec, koji su organizirali Smotru čiji su pokrovitelji bili Grad Ivanec i Ministarstvo znanosti i kulture.

Male folkloraše ugostio je Grad Ivanec, koji pridaje veliku važnost njegovanju i čuvanju starih običaja. – 5. smotra dječjeg folklora postala je priča koju su raznolikim dječjim pjesmama i plesovima, običajima, bojama, igrama i zadovoljnim osmijesima ispisala ova vesela djeca – ističu iz KUD-a Salinovec.

Kako je bilo na Smotri, pogledajte u bogatoj fotogaleriji Andreje Korobot.

Izvor: Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati