Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Neuobičajeno predstavljanje škola na varaždinskom placu uz masažu, delicije i ples

Objavljeno:

- dana

STRUKOVNA I GOSPODARSKA ŠKOLA

Učenici i profesori Srednje strukovne i Gospodarske škole danas su na Gradskoj tržnici u Varaždinu predstavili programe budućim polaznicima.

– Što znaju, demonstrirali su posjetiteljima, pa se tako danas na placu mogla dobiti masaža ruku, pa čak i šminkanje, a posebno zanimljive bile su izložene torbe i razni predmeti proizvedeni u radionici Srednje strukovne škole. Posjetitelji su mogli i kušati delicije koje su pripremili kuhari iz Gospodarske škole – izvijestili su iz Gradske tržnice.

A da bi posjet placu u subotnje jutro bio još posebniji, pobrinuli su se članovi KUD-a Hrvatskih željeznica.

U živopisnim koreografijama atraktivni plesači i plesačice predstavili su se pjesmama i plesovima iz Hrvatskog Zagorja i Međimurja. Pratili su ih tamburaši koji su posjetitelje osvojili izvedbama ‘Vu Varaždinu na placu’ i ‘Ja sem Varaždinec’.

– Bilo je ovo još jedno u nizu subotnjih prijepodneva na varaždinskome placu, gdje se osim nabavke svježih domaćih proizvoda, moglo štošta naučiti i još bolje zabaviti. Na Gradskoj tržnici već 1. srpnja slijedi novo događanje, na kojem će se moći kušati zdravi sezonski ‘zalogajčeki’ i uživati u nastupima KUD-ova, a u pripremi su i kreativne radionice za djecu s ‘voćnom’ tematikom – najavljuju.

Izvor: Foto: GRADSKA TRŽNICA

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje