JVP Varaždin je zbog nevremena u ponedjeljak, 25. svibnja, imao tri intervencije.

U 14:00 sati primili su dojavu o srušenom stablu na osobno vozilo i obiteljsku kuću na trgu A. G. Matoša u Varaždinu.

– Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da se uslijed nevremena srušilo stablo te pri padu oštetilo krov obiteljske kuće i osobno vozilo. Uporabom motorne pile, raspilili smo srušeno stablo na manje trupce i sklonili ih na zelenu površinu – objavili su varaždinski Vatrogasci.

Istog dana u 14:30 primili su dojavu o poplavi podruma obiteljske kuće, u Ulici Otokara Keršovanija u Varaždinu. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je kako je poplavljen podrumski prostor površine 20 metara kvadratnih u visini 5 cm vode. Do prodora vode došlo je uslijed vremenskih neprilika. Voda je uspješno uklonjena te nije primjećen novi prodor.

– U 14:36 primili smo dojavu PU varaždinske o srušenom stablu na željezničku prugu kod stanice Zbelava u Zbelavi. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo srušeno stablo koje se prepriječilo nad prugom te smo pristupili njegovom uklanjanju. Stablo je uporabom motorne pile raspiljeno na trupce a pri njegovom izvlačenju mehanizacijom su pomogli vatrogasci DVD-a Zbelava koji su se također odazvali intervenciji. Prisutna je bila i policija, a radi sigurnog uklanjanja stabla s pruge obaviješten je bio i Centar 112 koji su koordinirali s HŽ-om te privremeno zaustavili prometovanje vlaka – objavio je JVP Varaždin.

Komentari

Komentara