Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Nikola Perko i Bruno Čerjavić najbolji su međimurski orači

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Udruge orača Međimurja, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, u subotu, 22. kolovoza, održano je 16. natjecanje orača Međimurske županije.

U dvije kategorije natjecalo se 12 orača: David Hajdinjak, Đuro Maček, Nikola Perko, Dragutin Kacun, Luka Perko, Dino Vuk, Ivan Novak i Jurica Trstenjak u kategoriji ravnjaci te Bruno Čerjavić, Marijan Kolarić, Jura Jalušić i Bernard Matijević u kategoriji premetnjaci.

– Unatoč tome što je državno natjecanje orača ove godine odgođeno, željeli smo našim oračima dati priliku da se što bolje pripreme za natjecanja iduće godine te smo uz Koprivničko-križevačku, jedina županija koja je ove godine održala županijsko natjecanje orača – rekao je tajnik Udruge orača Međimurja i organizator natjecanja Stjepan Pokrivač, istaknuvši da mu je drago što su se na natjecanje prijavili pretežito mladi orači.

Četvero iskusnih sudaca iz Koprivničko-križevačke županije, Darko Novotni, Zoran Radiček, Mladen Crnčić i Saša Višak, ocjenjivalo je orače, a titulu najboljih ponijeli su Nikola Perko u kategoriji ravnjaci i Bruno Čerjavić u kategoriji premetnjaci.

Dodajmo da je otvorenju natjecanja nazočio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je pohvalio trud članova Udruge orača Međimurja pod vodstvom predsjednika Josipa Kolarića.

Međimurje

U Međimurju u posljednja 24 sata 12 pozitivnih na COVID-19, oporavilo se 14 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 5,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 147.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 42.852 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 4 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nema COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 7. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 109 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1021 osoba, od kojih su bile 93 pozitivne te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,1 posto.

S današnjim danom, u Međimurju je oko 8520 osoba primilo barem jednu vrstu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati