Na stadionu Varteksa pred 1100 gledatelja odigran je susjedski derbi između domaćeg Varaždina i Slaven Belupa. Završilo je 0:0.

U prvom dijelu gosti su dominirali i već na početku pritisnuli su momčad Luke Bonačića.

Prvu priliku imao je Bruno Bogojević u 8. minuti čiji se udarac odbio u korner. Tri minute kasnije pokušao je i prekaljeni Ivan Krstanović glavom, ali preko gola. Dominacija Farmaceuta se nastavila. U 26. minuti s ruba šesnaesterca pucao je Muzafer Ejupi, no bio je to lak plijen za vratar Varaždina Ivana Nevistića. Tri minute kasnije glavom je pucao Krstanović, opet preko gola.

U 32. minuti prva prilika za Varaždince, i to ujedno najbolja. Veznjak Ivan Roca pronašao je Nikolu Tkalčića koji je izbio sam ispred gostujućeg vratar Antonija Ježine. Golman Koprivničanaca uspio je obraniti Tkalčićev pokušaj i odbio u korner.

Tri minute kasnije tukao je Dominik Glavina, no vratar Ježina obranio je njegov mlaki udarac.

U 44. minuti najbolja prilika za Koprivničane. Krstanović je odlično primirio loptu u šesnaestercu, uposlio Stipu Bačalića Grgića čiji je udarac odlično zaustavio varaždinski vratar Nevistić.

Kad je sudac Marko Matoc iz Zaprešića označio kraj prvog dijela, salve zvižduka odzvanjale su stadionom Varteks. Publika je bila vrlo nezadovoljna suđenjem budući da je Matoc dosudio nekoliko vrlo diskutabilnih odluka u korist gostiju.

Bolji Varaždinci

U prvoj minuti nastavka dobra prilika za Varaždince. Ubacio je Tkalčić, gostujući stoper je loptu izbio glavom na nogu Glavini, kojeg je lopta iznenadila i od njega se odbila u aut.

U 55. minuti Varaždinci su imali slobodnjak na 17 metara. Pucao je Neven Đurasek, koji je na početku drugog dijela zamijenio Ivana Posavca. U 57. opet odlična prilika za momčad Luke Bonačića. Ubacio je Ivan Miličević, glavom je tukao Đurasek, a vratar Ježina lijepo je obranio.

U 61. minuti nakon što je Stolnik izbio loptu u sredinu, na 20 metara našao se Krstanović čiji se udarac od bloka odbio u osmi korner za goste. U 68. minuti dobra prilika za varaždinske nogometaše. Benko i Glavina odigrali su dupli pas, Glavina se sjurio prema Ježini i s 10 metara pucao je pored gola.

U 75. minuti ponovno dobra prilika za Varaždince. Lisakovich je gurnuo za Đuraseka koji pucao pored gola. U 82. minuti Farmaceute je spasio vratar Ježina kojeg nije iznenadio udarac Liskovicha.

“Mrtvu” priliku promašio je za Slaven Belupo Bogojević koji se sam našao na pet metara.

U 87. minuti na drugoj strani Lisakovich je dao povratnu loptu za Đuraseka na 10 metara čiji udarac otišao nebu po oblake.

Na kraju je susjedski derbi završio bez pobjednika.

– Golman ih je držao na životu i njemu mogu zahvaliti što su osvojili bod u Varaždinu. Bila je to prava borba u blatu i publici nije bilo dosadno. Nekoliko mojih igrača je bilo virozno i osposobili smo ih. Bili su na infuziji, pili tablete i vitamine. Izostala je naša realizacija i tu šepamo, ali na kraju mogli smo i ostati bez boda – rekao je Luka Bonačić, trener Varaždina.

Komentari

Komentara