Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Novi Marof u novu godinu ušao 12 sati ranije: odlična fešta uz finu hranu i kvalitetnu kapljicu

Objavljeno:

- dana

Već tradicionalno, šestu godinu zaredom, Novi je Marof bio odredište za doček nove godine u podne.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili zaista bogat i raznovrstan program koji je započeo već ujutro, a uz bogatu ugostiteljsku ponudu, puštanje balona u podne i velik broj izlagača, pobrinuli su se i za one željne fizičke aktivnosti.

Tako je ove godine po prvi puta održana i Šetnja Rabuzinovim bregovima, a u suradnji s Udrugom Mladi za Marof, Turistička zajednica Novog Marofa pripremila je i zimsko izdanje biciklijade Šic na bic.

Šetnja Rabuzinovim bregovima, rutom dužine 12 kilometara sa zanimljivim postajama i biciklijada završile su kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin gdje je u 10.30 sati započeo Doček u podne, a za dobru zabavu bio je zadužen MozART – wedding and party band.

Unatoč pandemijskim i izazovnim vremenima, Grad Novi Marof i Turistička zajednica u suradnji s Udrugom Pinta uspjeli su nastaviti ovu tradiciju.

Kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, brojni posjetitelji koji su se uz ugodno druženje, dobru glazbu i bogatu ugostiteljsku ponudu odlično zabavili dokaz su da je Novi Marof postao poželjna i prepoznatljiva destinacija za ovakvu, malo drugačiju vrstu dočeka.

-Drago mi je da je naš doček postao prepoznatljiv i izvan Novog Marofa, a s obzirom da je iz godine u godinu sve više rastao, okupljao sve više ljudi, bio sve zanimljiviji, naš je grad, uz Fužine i Mariju Bistricu postao jedna od destinacija za Doček u podne – zaključio je gradonačelnik Jenkač. 

Nakon godina noćnih dočeka, dnevna se varijanta proslave pokazala izuzetno dobrom i iz godine u godinu okuplja velik broj posjetitelja, a ovogodišnji noviteti podižu Doček u podne na jednu višu razinu.

Ovogodišnji novitet je Šetnja Rabuzinovim bregovima kojom smo ujedno i zaokružili godinu u kojoj se obilježavala 100. godišnjica rođenja Ivana Rabuzina, a Udruga Mladi za Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Novog Marofa organizirala je 4. izdanje biciklijade Šic na bic – rekla je direktorica gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

Dragutin Košćak iz Udruge Pinta istaknuo je zadovoljstvo što nakon prošle godine u kojoj se ova manifestacija zbog epidemioloških mjera nije održala ponovno svojim sugrađanima mogu ponuditi malo veselja. Uz njihova dobra vina i ponudu raznih jela, poput kotlovine, kobasica i hot dogova, Novi Marof je ponovno bio mjesto ugodnog druženja i zabave u skladu s epidemiološkim mjerama. 

-Ova godina je za vinogradare bila vrlo dobra. Da je količinski bilo nešto više grožđa, bila bi i odlična, no i ovako, s lijepim sazrijevanjem grožđa, skladom šećera i kiseline, naša mlada vina u kojima sada možemo uživati su vrlo dobre kvalitete – poručio je Košćak.

Zadovoljni s ovako dobrim krajem godine, Grad Novi Marof definitivno nastavlja tradiciju i idućih godina.

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje