Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Novi vrtić u Slemenicama uskoro će biti spreman za svoje prve jasličare

Objavljeno:

- dana

Nazire se kraj radovima u društvenom domu u Slemenicama. Tamo će u dijelu prostora niknuti jaslice, uz dvije odgojno-obrazovne skupine koje će kao područni odjel djelovati pod okriljem Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec. Time će Grad Čakovec osigurati toliko potrebne nove jasličke kapacitete, prostor za djecu u dobi od jedne do tri godina, projektom vrijednim više od 1,9 milijuna kuna.

Riječ je o dječjem vrtiću ukupne površine 348 četvornih metara koji obuhvaća dvije veće prostorije za svaku od skupina vrtićaraca, zatim garderobu, sanitarne čvorove, dva uredska prostora, kuhinju, kotlovnicu te terasu s antistres podlogom površine 55 četvornih metara.

Kako bi se uvjerila da radovi teku po planu, ali i da će već tijekom listopada svi dogovoreni uvjeti dočekati djecu i njihove odgojitelje, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini obišla je prostor.

– Zadovoljna sam odrađenim, smatram da će ovo biti vrhunski uvjeti za naše mališane koji gravitiraju Slemenicama i okolici. Sad nam predstoje završni unutarnji radovi uz uređenje okoliša. Na vanjskom dijelu djeci će na raspolaganju biti igra u prirodi koja okružuje vrtić, ali i na uređenom vanjskom dječjem igralište te pješčaniku – naglasila je Cividini, a u planu je i ugradnja fotonaponske solarne elektrane na objektu.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje