Završna konferencija energetske obnove Osnovne škole dr. Vinka Žganca u Vratišincu ukupne vrijednosti 2.426.674,97 kuna održana je u utorak, 26. svibnja.

Tim je povodom održana prigodna svečanost na kojoj su predstavljeni detalji obnove škole koju pohađa 158 učenika u 10 razrednih odjela.

Ravnatelj OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec Željko Maček, govoreći o povijesti škole, istaknuo je kako je prije 172 godine utemeljena pučka škola u Vratišincu koju su pohađali učenici iz čak pet naselja, Gornjeg Kraljevca, Peklenice, Križovca, Žiškovca i Vratišinca.

– Naša škola ponosno nosi naziv po dr. Vinku Žgancu, etnomuzikologu i akademiku te jednom od najpoznatijih hrvatskih zapisivača narodnih pjesama, plesova i običaja. Ove godine obilježavamo 130 godina njegova rođenja, 25 godina kako je školi vraćena samostalnost i od kada nosi njegovo ime, a najljepši poklon povodom ovih obljetnica je upravo prekrasna novoobnovljena zgrada škole – naveo je ravnatelj Maček.

Načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić istaknuo je kako je ovim projektom zaokružena cjelina ulaganja u bolje uvjete za učenike i djelatnike škole, a novoobnovljena zgrada uljepšava cijelo mjesto.

– Naš sljedeći zajednički veliki projekt bit će početak gradnje sportske školske dvorane za što smo ishodili projektnu dokumentaciju te ćemo kroz nekoliko tjedana započeti s iskopima buduće građevine – objasnio je Mlinarić.

Direktor MENEA-e Alen Višnjić, u ime voditelja projekta, naglasio je kako su svi radovi izvedeni u roku te zahvalio izvođačima iz tvrtke TEAM Građenje i direktoru Igoru Hoblaju, projektantskom nadzoru RITEH Projekt i glavnoj projektantici Moniki Lesar te stručnom nadzoru MIN – investicije i nekretnine i direktoru Ivanu Vinkoviću.

Osim vanjskog izgleda školske zgrade, obavljeni su građevinski, strojarski i elektroinstalaterski radovi, kao i zamjena rasvjete. Ovim će projektom Osnovna škola dr. Vinka Žganca Vratišinec ostvariti uštedu za energente od čak 75 %, a ta će se sredstva usmjeriti u dodatne nastavne sadržaje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo na još jednom uspješno odrađenom projektu obnove osnovne škole, čime je nakon Podturna i Vratišinca, najavio obnovu još nekoliko škola diljem Međimurja.

– Niz kapitalnih investicija u obrazovanju u fazi je realizacije čime ćemo našim učenicima pružiti još bolje uvjete – poručio je.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.426.674,97 kuna, od čega je iz EU fondova dodijeljeno 61,24% bespovratnih sredstava (1.475.683,09 kuna).

Komentari

Komentara