Danas, 7. kolovoza, završavaju se radovi na postavljanju novog pješačkog drvenog mosta na bedemu Starog grada Varaždina pa će ta poznata varaždinska turistička atrakcija biti ponovno dostupna posjetiteljima.

– Kada se vidjelo koliko je dotrajao, nije bilo moguće obnoviti stari most pa smo odlučili napraviti potpuno novi, ali isto onakav kakav je bio postavljen 2003. godine, sada od kvalitetnijeg drveta. Sada će, uvjeravaju nas, most trajati puno duže, bit će sigurniji, a rekao bi i ljepši za brojne posjetitelje – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok koji s odmora prati tijek radova na Starom gradu.

Novi most na bedemu je izrađen od crnogorice-ariševine i impregiran je lazurom. Zadovoljava sve sigurnosne zahtjeve budući da je rekonstruiran po postojećem projektu i zadržani su metalni dijelovi konstrukcije. Vrijednost radova je oko 80.000 kuna bruto. Nabava je provedena pozivom na dostavu ponuda na tri društva te je odabrana najpovoljnija poduzeća Vlašić DN usluge d.o.o.

Most će već od sutra biti otvoren za posjetitelje, no zbog višekratnog bojanja bit će na jedan dan ponovo zatvoren slijedeći tjedan. U sklopu radova i u istoj cijeni, dogovoreno je da se zaštiti i impregnira posebnim premazom most na ulaznoj, poznatoj „lančanoj“ kuli Starog grada Varaždina.

 

Komentari

Komentara