Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Odana je počast Romanu Ribiću, poginulom ivanečkom branitelju i pripadniku Puma

Objavljeno:

- dana

Povodom 25. obljetnice pogibije ivanečkog branitelja Romana Ribića, na ivanečkom gradskom groblju danas, 17. kolovoza, počast mu je odana molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća.

U dobi od samo 25 godina, Romano je poginuo 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova. Bio je pripadnik 7. gardijske brigade Puma, ističu iz Grada Ivanca.

Uz najbližu rodbinu, počast poginulom odalo je izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno dogradonačelnikom Brankom Putarekom, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Policijske postaje Ivanec, pojedini županijski i gradski vijećnici te njegovi prijatelji i poznanici.

Molitvu na pokojnikovu grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati