Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Odlično druženje uz 1. Planinarski kotlić na IV. OŠ Varaždin, kuhari poručili: “Nadamo se da će biti fino!”

Objavljeno:

- dana

Dvorištem IV. OŠ Varaždin danas su se širili mirisi gulaša i graha kojeg su učenici kuhali na 1. Druženju mladih planinara sekcije Čevo MIV uz planinarski kotlić.

Za kuhanje su bili zaduženi učenici OŠ Šemovec i IV. OŠ Varaždin. Tara, Paula, Damian i Igor činili su ekipu škole domaćina. – Evo, mi pripremamo gulaš od divljači i teletine. Cure su bile zadužene za sjeckanje povrća, a mi dečki sad kuhamo. Ima unutra svega, mrkve, luka, paprike, tikvica, a naravno, imamo i tajni sastojak. Zasad ide dobro. Nadamo se da će gulaš biti – jestiv! – poručili su glavni kuhari IV. OŠ Varaždin Damian i Igor. Ekipa OŠ Šemovec odlučila se za pripremu graha, tradicionalnog jela planinara. – Volimo kuhati i nadamo se da će grah biti fini – priželjkuju Tomislav i Roko, glavni kuhari ekipe iz OŠ Šemovec. Današnje druženje pokrenuto je s ciljem promicanja planinarenja kao zdravog načina provođenja slobodnog vremena među djecom osnovnoškolske dobi, stvaranja novih prijateljstva, suradnje osnovnih škola i učitelja na području planinarstva, stecanja novih znanja u području orijentacijskih i kulinarskih vještina, ali i promocije planinarskog društva MIV i sekcije “Čevo”. Zanimljivo je da je baš održano danas, na Međunarodni dan hrane. Učenici obje škole uključeni su u planinarsku sekciju Čevo MIV, a škole i inače odlično surađuju. Stoga ne čudi što se ravnateljice, Marina Hižak iz OŠ Šemovec i Jasmina Dvorski iz IV. OŠ Varaždin, nadaju da će druženje postati tradicionalno. – Jako smo ponosni na ovaj neformalniji oblik nastave i suradnje među školama jer mislimo da za djecu 21. stoljeća ovakav oblik škole za život je pravi jackpot – poručila je ravnateljica IV. OŠ Varaždin. U sklopu današnjeg događanja djeca su prezentirala svoje izlete, a imali su i goste – članove Gorske službe spašavanja GSS koja su demonstrirali svoje aktivnosti. Održano je i natjecanje u pronalaženju skrivenog blaga i interaktivni kviz na temu planinarstva. Kako je bilo danas na IV. OŠ Varaždin donosimo u fotogaleriji.  

Život i društvo

Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni na trećem danu Tjedna karijera na FOI-ju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Na trećem danu Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu studenti su se vratili u najveću dvoranu i popunili sva raspoloživa mjesta.

Na zabavnoj panel diskusiji [email protected] – Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni, Vedrana Miholić (CROZ), Goran Kanižaj (Mobilisis) i Moreno Grgurić (ecx.io), uz moderatora Karla Kukeca (Tehnološki park Varaždin) podijelili su sa studentima svoja iskustva zapošljavanja i trikove kako biti bolji u planiranju svoje karijere.

Naglasili su važnost adaptivnosti i agilnosti koja dolazi i od zaposlenika samog, ali i od poslodavca. Studentima su poručili da oni zapošljavaju studente već od druge ili treće godine preddiplomskog studija i da je veoma važno da budu motivirani, no da svakako ne odustaju od fakulteta već da planiraju svoje obrazovanje i svoj obrazovni put.

Poduzeće Haix na FOI je dovelo zanimljivo gostujuće predavanje prof. dr. ing. Andreasa Syske koji je studentima govorio o temi „Fascinating Factories – When Production meets IT“.

Uz brojne radionice, studenti u dvorištu FOI-ja razgovarali su s poduzećima Axilis; Barrage d.o.o.; CROZ; DignetSoftware d.o.o.; ecx.io; Ericsson Nikola Tesla; FIVE; Televend by INTIS; minus5 d.o.o.; MOBILISIS d.o.o.; Omega software d.o.o.; TECH PARK Varaždin / Makerspace; Udruga poslovnih analitičara – IIBA te Visage Technologies.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenici i studenti, prijavite se: Općina Petrijanec daje stipendije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Općina Petrijanec u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini daje stipendije nadarenim učenicima srednjih škola i studentima. Za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijelit će se stipendije u visini mjesečnog iznosa:

Učenici srednjih škola:

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Međimurske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

Studenti:

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije – 300 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije – 350 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – 600 kuna

Konačan broj stipendija utvrdit će se utroškom sredstava iz proračuna Općine Petrijanec, a prema utvrđenoj rang listi kandidata.

Na internetskim stranicama Općine Petrijanec mogu se preuzeti tekst natječaja i pripadajuće obrasce koji se ispunjavaju prilikom prijave na natječaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje