Dvorištem IV. OŠ Varaždin danas su se širili mirisi gulaša i graha kojeg su učenici kuhali na 1. Druženju mladih planinara sekcije Čevo MIV uz planinarski kotlić.

Za kuhanje su bili zaduženi učenici OŠ Šemovec i IV. OŠ Varaždin. Tara, Paula, Damian i Igor činili su ekipu škole domaćina.
– Evo, mi pripremamo gulaš od divljači i teletine. Cure su bile zadužene za sjeckanje povrća, a mi dečki sad kuhamo. Ima unutra svega, mrkve, luka, paprike, tikvica, a naravno, imamo i tajni sastojak. Zasad ide dobro. Nadamo se da će gulaš biti – jestiv! – poručili su glavni kuhari IV. OŠ Varaždin Damian i Igor.

Ekipa OŠ Šemovec odlučila se za pripremu graha, tradicionalnog jela planinara.
– Volimo kuhati i nadamo se da će grah biti fini – priželjkuju Tomislav i Roko, glavni kuhari ekipe iz OŠ Šemovec.

Današnje druženje pokrenuto je s ciljem promicanja planinarenja kao zdravog načina provođenja slobodnog vremena među djecom osnovnoškolske dobi, stvaranja novih prijateljstva, suradnje osnovnih škola i učitelja na području planinarstva, stecanja novih znanja u području orijentacijskih i kulinarskih vještina, ali i promocije planinarskog društva MIV i sekcije “Čevo”. Zanimljivo je da je baš održano danas, na Međunarodni dan hrane.

Učenici obje škole uključeni su u planinarsku sekciju Čevo MIV, a škole i inače odlično surađuju. Stoga ne čudi što se ravnateljice, Marina Hižak iz OŠ Šemovec i Jasmina Dvorski iz IV. OŠ Varaždin, nadaju da će druženje postati tradicionalno.

– Jako smo ponosni na ovaj neformalniji oblik nastave i suradnje među školama jer mislimo da za djecu 21. stoljeća ovakav oblik škole za život je pravi jackpot – poručila je ravnateljica IV. OŠ Varaždin.

U sklopu današnjeg događanja djeca su prezentirala svoje izlete, a imali su i goste – članove Gorske službe spašavanja GSS koja su demonstrirali svoje aktivnosti. Održano je i natjecanje u pronalaženju skrivenog blaga i interaktivni kviz na temu planinarstva.

Kako je bilo danas na IV. OŠ Varaždin donosimo u fotogaleriji.

 

Komentari

Komentara