U Novoj Vesi Petrijanečkoj u nedjelju, 14. srpnja, održano je jubilarno, deseto natjecanje vatrogasaca.

Najprije su snage odmjerili najmlađi vatrogasci u kategoriji od 6 do 12 godina gdje je ukupno nastupilo deset ekipa, 3 u ženskoj i 7 u muškoj kategoriji.

Najbolje male vatrogaskinje bile su one iz DVD-a Maruševec, drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Donje Ladanje, a treće članice DVD-a Nova Ves.

SPAR

Prvo mjestu među dječacima osvojili su članovi DVD-a Gojanec, drugo DVD Gornje Vratno-1, a treće DVD Maruševec.

Nakon što su najboljima podijeljeni pehari a svim sudionicima medalje, krenulo je i natjecanje odraslih koji su pokazali svoju vještinu i brzinu u gašenju starom zaprežnom špricom.

U ovoj kategoriji nastupilo je 12 ekipa, 3 ženske i 9 muških. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je članicama domaćina DVD-a Nova Ves, drugo DVD-u Kuršanec a treće DVD-u Selnica.

U muškoj konkurenciji najbolji su bili vatrogasci iz DVD-a Petrijanec, drugi članovi DVD-a Maruševec a treći članovi DVD-a Savska Ves. Uz društva iz Varaždinske i Međimurske županije, valjda istaknuti da su ove godine po prvi puta nastupili vatrogasci DVD-a Vrbanja iz Vukovarsko – srijemske županije.

Natjecanju su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, koji je nagradio najmlađe vatrogasce prigodnim darovima, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, izaslanik predsjednice Vijeća mjesnog odbora Nova Ves Roman Strelec te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek.

Svi oni čestitali su na uspješnoj organizaciji ovog natjecanja te istaknuli zadovoljstvo radom kako DVD-a Nova Ves tako i VZO Petrijanec te poželjeli domaćinima da se ovo natjecanje nastavi i u idućim godinama.

Cilj ovog natjecanja je potaknuti djecu na bavljenje vatrogastvom kao i popularizirati natjecanje starom zaprežnom špricom te na taj način sačuvati stoljetnu tradiciju vatrogastva na ovom području. Želi se također potaknuti na zajedništvo, pozitivan natjecateljski duh te prijateljstvo kako među natjecateljima tako i mnogobrojnim posjetiteljima ovog zanimljivog i atraktivnog natjecanja.

Natjecanje, koje je prvobitno trebalo biti 7. srpnja, no zbog loših vremenskih uvjeta odgođeno je za tjedan dana kasnije, ujedno je i posljednje u nizu mnogobrojnih sportskih, kulturnih i društvenih manifestacija koje su se održale u okviru proslave Dana Općine Petrijanec.

 

Komentari

Komentara

loading...