Povežite se s nama

Sport

FOTO Održan atraktivni Mobilisis trofej grada Varaždina 2016

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

Ljubitelji sportskog plesam mogli su uživati u Školsko sportskoj dvorani Varaždin u Graberju gdje se održao Mobilisis trofej grada Varaždina 2016 – Mobilisis Trophy of Varazdin 2016, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. 

Natjecanje su organizirali Sportski plesni klub Valcer Varaždin, Plesni klub Takt Varaždin i Hrvatski sportski plesni savez. Generalni pokrovitelj natjecanja je tvrtka Mobilisis, a pokrovitelj je Grad Varaždin.

Na Mobilisis trofeju grada Varaždina nastupilo je preko 250 plesača i to u natjecanjima pilot projekta Hrvatskog sportskog plesnog saveza zatim u natjecanjima turnira za osvajanje Mobilisis trofeja grada Varaždina te u show programu plesnih klubova Valcer i Takt u kojima su predstavili članovi sportskih plesnih škola. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 23 plesna kluba.

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Pilot projekt Hrvatskog sportskog plesnog saveza kojim se natjecanje u sportskom  ples čini dostupnim pojedincima i grupama započeo je u ranim popodnevnim satima nakon čega su uslijedila kvalifikacijska natjecanja na Mobilisis trofeju grada Varaždina 2016 dok su u večernjem dijelu nastupili najbolji parovi u kategorijama mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži i odraslih.

Svečano otvorenje večernjeg dijela natjecanja započelo je sa defileom svih plesnih parova nakon čega se svim prisutnima u ispunjenoj sportskoj dvorani u Graberju obratio predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza gospodin Božidar Čavala te se gradu Varaždinu zahvalio na gostoprimstvu i podršci natjecanju. Gradonačelnik grada Varaždina gospodin Goran Habuš službeno je otvorio Mobilisis trofej grada Varaždina te pohvalio dobru suradnju plesnih klubova Valcer i Takt te im čestitao na odličnoj organizaciji natjecanja. Varaždinska publika je osim u natjecateljskom dijelu programa uživala i u show programu plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt.

 Plesni klub Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji mladeži D1 Dominik Biškup i Paula Čavlek osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te brončanu u standardnim plesovima. U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su brončanu medalju u u latinsko-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima.  Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u standardnim plesovima osvojivši 5. mjesto te u latinsko-američkim plesovima gdje im je medalja izmakla za dlaku osvajanjem 4. mjesta. U najvišoj A kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić te su osvojili Mobilsis trofej grada Varaždina u standardnim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u latinsko-američkim plesovima u kojima su osvojili srebrnu  medalju.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji starije mladeži Teo Ciprić i Zina Miočić Lisjak te su u kategoriji D3 osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima. Dino Perčić i Leda Ručević osvojili su u kategoriji odraslih D2 zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Mobilisis trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

U kategoriji mladeži u obje discipline Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba.

U kategoriji starije mladeži u obje discipline najbolji su bili Balint Temesvari i Paula Hude  iz SPK Harmony iz Zagreba.

U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih u disciplini standardnih plesova Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su članovi kluba domaćina Bruno Gale i Lora Lonić iz PK Takt iz Varaždina dok su u latinsko-američkim plesovima najbolji bili i osvojili trofej Vedran Sraga i Anja Topolovec iz SPK Varaždin.

 

Izvor: Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje