Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Održan humanitarni koncert „I ja bih na more“ za odlazak čakovečkih mališana na more

Objavljeno:

- dana

U čakovečkom Centru za kulturu, Društvo „Naša djeca“ Čakovec uz svoje nominalne članove i dječje vrtiće, organiziralo je u okviru manifestacije „Adventa u Čakovcu“ sada već tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom „I ja bih na more“. Riječ je o projektu prikupljanja novaca od prodaje ulaznica i donacija, koji je namijenjen financiranju ljetovanja na moru za djecu iz socijalno osjetljivih obitelji s područja grada.

– Adventsko doba je vrijeme kada svi dodatno otvaramo svoja srca prema potrebitima. Zahvaljujući ovom projektu stotine djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja otišlo je na more, što je postignuće kakvim se rijetko tko može pohvaliti. Dugovječnost ovog projekta pokazuje da Čakovčani imaju veliko srce te da u jasnom cilju ne dvoje kada je potrebno pomoći. Hvala im na tome – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na početku još jednog humanitarnog koncerta.

Ljetos je upravo zahvaljujući ovom projektu u Dramlju boravilo 30-ak mališana u pratnji voditeljica.

– Ponosna sam da je tijekom održavanja ovakvih akcija, koncerata, ali i provođenjem projekta, oko 500 djece imalo priliku ići na more. Hvala svima koji su odvojili vrijeme za humanost i pomoć našim mališanima. Našu djecu ovakvim projektima od najranije dobi usmjeravamo na pozitivu i brigu za druge, smatramo to vrlo vrijednim i važnim. Hvala svoj djeci koja nastupaju i predstavljaju nam se u humanitarnim prigodama, a veliko hvala i njihovim voditeljicama – istaknula je predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec i predsjednica Koordinacijskog odbora „Grad Čakovec – prijatelj djece“ Gordana Šoltić Siladi.

Sličan koncert u okviru projekta bio održan i tijekom obilježavanja Dana Grada Čakovca, a još jedan događaj u kojem će se prikupljati novac je humanitarna utrka „Advent run“, koji je na rasporedu u subotu, 17. prosinca.

Veliko srce svojim sudjelovanjem na koncertu u čakovečkom Centru za kulturu ove su godine pokazali: Čakovečki mališani, Studio suvremenog plesa „Teuta“, Dječji vrtić „Vjeverica“, Dječji vrtić „Dječja mašta“, Dječji vrtić „Žibeki“, Čakovečke mažoretkinje, Dječji vrtić „Prugi i prijatelji“, Osnovna škola Belica, Plesni studio „Vivona“, Dječji vrtić „Stonoga“ i KUD Žiškovec.

– Svako dijete je jedinstveno i neponovljivo te zaslužuje pažnju, ljubav i podršku. Ovim humanitarnim koncertom dokazali ste da s pravom naš Čakovec nosi titulu „Grad prijatelj djece“. Hvala vam što ste odvojili svoje vrijeme i dio ste humanitarnog koncerta. Hvala svima koji su uključeni u ovaj projekt. Pokazali ste veliko srce. Posebno hvala djeci koja nastupaju za djecu – zahvalila je po završetku programa Nola Grošević, dječja gradonačelnica Grada Čakovca.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje