Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Održano tradicionalno svibovsko vjenčanje na “Fašniku v Svibovcu”

Objavljeno:

- dana

Pokladni utorak u Svibovcu Podravskom tradicionalno je rezerviran za “Fašnik v Svibovcu”.

Lijepo, proljetno vrijeme izvuklo je na ulice i “stakleni kolodvor” u centru mjesta mnogobrojne mještane i njihove goste. Tradicija “Fašnika v Svibovcu” traje više od 200 godina, održava se uvijek na pokladni utorak, uz podršku Općine Sračinec.

Fašničku povorku započela su djeca iz OŠ Sračinec Područne škole Svibovec Podravski, a u povorci su bili “pirati s Kariba” KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, Petrajski kurenti iz Petrijanca, Dornavski kurenti i naravno domaćini u svatovskoj formaciji.

Nakon što je ta svatovsko-fašnička povorka otišla po “mladu”, na pozornici su nastupila maskirana djeca sa zabavnim programom. Održano je tradicionalno svibovsko vjenčanje u organizaciji Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar iz Svibovca Podravskog. Nije nedostajalo smijeha i šale na vlastiti račun, a u spelanciji nisu ostali nedodirnuti i mnogi poznati i manje poznati Svibovčanci i Srakari.

No tu programu nije bio kraj, za veliko finale pobrinule su se zvijezde estrade – Mišo Kovač, Severina, Mladen Grdović i Tajči.

Foto i video

FOTO Lijepo i sunčano vrijeme izmamilo Varaždinke i Varaždince na ulice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Varaždinci i Varaždinke sa zadovoljstvom su dočekali sunčano vrijeme i s guštom su prošetali centrom grada.

Dnevni maksimalac u subotu, 18. ožujka, bio je 15 Celzijusa s minimalno vjetra pa je šetnja baroknim gradom bilo vrlo ugodna.

Mnogi su tako iskoristili lijepo vrijeme i prošpancirali se.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinke i Varaždinci i ove subote prošetali centrom grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Regionalni tjednik

I ove je subote bilo živo na varaždinskim ulicama i trgovima.

Uz ugodnu temperaturu zraka i pokoju zraku sunca, Varaždinke i Varaždinci prijepodne su prošetali, obavili kupovinu, popili kavu i sve što već rade subotom u centru grada.

Evo kako je bilo jutros na gradskim ulicama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje