Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Okupljanje motorista u V. Toplicama je punoljetno, Zabranjeno pušenje bilo glazbena poslastica

Objavljeno:

- dana

MK Aqua Bikers iz Varaždinskih Toplica zaslužni su što se u njihovom gradu u subotu i nedjelju održao još jedan odličan moto susret, već 18. po redu.

Okupljanje motorista u Varaždinskim Toplicama je punoljetno! Motoristi iz Varaždinskih Toplica bili su domaćini motoristima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Program je održan na prostoru igrališta Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama, a bikeri su u defileu prošli relacijom Varaždinske Toplice – Leskovec – Gabrinovec i natrag u Varaždinske Toplice uz pratnju policijskih službenika.

Uz uobičajene sadržaje na ovakvim susretima, održane su i moto igre, a za glazbeni dio pobrinuli su se prve večeri Mustač band i Pastiri, a u subotu najprije Wanted5, dok je sve kulminiralo koncertom Zabranjenog pušenja.

Organizatori iz MK Aqua Bikers vrlo su zadovoljni odazivom kolega na manifestaciju koja je provedena u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Jasmina Valent iz kluba napomenula je da je tradicija nastavljena jer su i prošle godine uspjeli organizirati moto susret.

– Iz godine u godinu sve je veći odaziv. Dolazili su nam Slovenci, Austrijanci, Mađari, Srbi, Bosanci. I ovaj put imamo motoriste iz Slovenije i Austrije, koji su stigli uz covid putovnice – kazala je Valent.

Moto klub Aqua Bikers ima 24 aktivna člana i redovito sudjeluju u manifestacijama koje se organiziraju na području Varaždinskih Toplica.

– Uz moto susret koji mi organiziramo, sudjelujemo u maškarama, naši članovi su volonteri na Aquafestu kao legija za rimske igre, a za Božić pripremamo darivanje djece, popularne moto mrazove, uz pomoć Grada i Turističke zajednice. A tu smo i kad treba nekome pomoći donacijom. Tako mislimo i nastaviti. A pred nama je i uređivanje klupskog prostora – dodala je Valent.

U svojim aktivnostima, kao i ostale udruge, Aqua Bikers imaju podršku topličke gradske uprave i gradonačelnice Dragice Ratković.

– Polako se vraćamo u normalu, mjere su malo popustile i moto klub je uspješno organizirao 18. moto susrete. Grad podržava sve aktivnosti i manifestacije na području našeg grada. Imamo veliku tradiciju moto susreta. Motoristi su dragi ljudi, koji su uvijek voljni pomoći. Možda je nekad bila kriva percepcija o ljudima koji vole brze motore, brze aute, ali to se mijenja s vremenom. To su ljudi velikog srca koji uvijek pomažu drugim kada je to potrebno – istaknula je gradonačelnica Ratković i spomenula suradnja udruga na raznim manifestacijama.

– Ove godine radi mjera nismo mogili organizirati Aquafest kako smo radili prije pandemije. A Aqua Bikers sudjeluju u svim manifestacijama na području grada i veliki su promotri i našeg grada i našeg turizma – rekla je Ratković.

Iz Moto kluba Aqua Bikers Varaždinske Toplice nakon uspješne organizacije 18. Moto susreta zahvaljuju sponzorima, 30-ak tvrtki i ustanova, koji su pomogli da još jedno okupljanje motorista u Varaždinskim Toplicama bude organizirano na vrhunskoj razini, na kakvu su gosti dosad i navikli.

Foto i video

FOTO Porcijunkulovo: veselo je bilo jutros na ulicama Čakovca, gradom prošetao i Pero Galić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Veselo i živo bilo je jutros u Čakovcu na poznatoj manifestaciji Porcijunkulovo koja ove godine traje četiri dana – od petka, 30. srpnja, do ponedjeljka, 2. kolovoza.

Brojni šetači obišli su štandove, a među njima je na opće oduševljenje mnogih prolaznika bio i Pero Galić, frontmen Opće opasnosti koja je sinoć u Čakovcu održala koncert.

Mnogi su mu Čakovčani prišli i poželjeli se slikati s njime, što poznati pjevač nije odbio, već je udobrovoljio obožavatelje.

Nakon Željka Bebeka, Nine Kraljić, Opće opasnosti i DJ-a, večeras je na redu koncert Klape Iskon na lokaciji Perivoja Zrinskih te Kristiana Marolta na pozornici Tomislav.

Djelić dobre atmosfere iz Čakovca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Salinovcu spretni kipari motornim pilama izrađuju zanimljive skulpture velikih dimenzija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovaj vikend, 31. srpnja i 1. kolovoza, svakako svratite u park nove Osnovne škole u Salinovcu, gdje se održava 6. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom.

Festival već tradicionalno organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Službeno otvorenje bilo je jutros u 9 sati, nakon čega je krenulo rezbarenje glavne skulpture velikih dimenzija motornom pilom.

U nedjelju, 1. kolovoza, kipari će svoje vještine u rezbarenju drveta pokazati i na natjecanju u disciplini Speedecarving.

Ove godine sudjelovanje je potvrdilo 11 kipara, pet kipara iz Hrvatske, a sudjelovanje su potvrdili i kipari iz Slovenije i Mađarske, čime Festival dobiva međunarodni karakter.

Zatvaranje 6. Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom u Salinovcu bit će u nedjelju u 18:30 sati, kada će biti i proglašenje autora najboljih radova te podjela nagrada i zahvalnica.

I mi smo danas posjetili umjetnike u Salinovcu i fotićem zabilježili kreativne skulpture u izradi. Kako to izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje