Socijaldemokratski forum žena SDP-a Varaždinske županije je u subotu, 6. travnja u Varaždinu, Ivancu i Lepoglavi organizirao tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“.

Tom su prilikom članice Socijaldemokratskog foruma žena predvođene predsjednicom Županijskog foruma žena Alenkom Car prodavale tulipane, Anin omiljeni cvijet i na taj način prikupile gotovo 4000 kuna koje će se uplatiti na račun Zaklade Ane Rukavine.

U Varaždinu je akciju vodila predsjednica FŽ Jasminka Žiher, a u Ivancu i Lepoglavi predsjednice FŽ Nina Vlahek i Ružica Kućar. Akciji forumašica su se pridružili i kolege iz lokalnih organizacija SDP-a.

Akcija je održana devetu godinu zaredom, a cilj joj je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina i aktivnosti kojima doprinosi razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjakinja i stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Komentari

Komentara