Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Općina Mala Subotica slavi svoj Dan: održana svečana sjednica Općinskog vijeća

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica slavi svoj dan. Tim povodom u četvrtak,  4. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na sjednicu je pristiglo mnoštvo međimurskih načelnika, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora, izaslanica ministrice zaštite okoliša i zelene tranzicije Elizabeta Kos, župan Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, mještani Općine Male Subotice te ostali posjetitelji i gosti.

Sve goste uvodno je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić istaknuvši slogu i konstruktivne rasprave u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća.

– Nećete mi zamjeriti što posebno želim čestitati NK Spartak na kontinuiranom šezdeset godišnjem radu. Mnoštvo navijača, igrača i simpatizera kroz te silne godine radovalo se i tugovalo zajedno s klubom, proživljavalo sve što nogomet donosi. Vidimo ovih dana s koliko različitih emocija živi ovaj sport. Želim Spartaku daljnji kontinuirani rad, sa što više veselja, a manje tuga – rekao je Križaić.

Načelnik Valentino Škvorc predstavio je aktivne i realizirane projekte Općine.

– Počeli su radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Potočnica i to je najvažnije ove godine. Dobit ćemo dva nova boravka i tako smanjiti liste čekanja. Radovi će završiti početkom listopada. Za projekt smo dobili sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a Ministarstvo obrazovanja će pokriti ostatak koji je prvobitno trebala Općina iz svog proračuna. Sada ćemo te novce prenamijeniti za naše udruge i sve ostale projekte. Mala Subotica postala je općina ugodna za život i zaista smo podigli životni standard – istaknuo je Škvorc.

Zahvalio je svojim zaposlenicima jedinstvenog upravnog odjela na predanom radu i dodao da im je potrebna pomoć državnog vrha.

– Vjerujem da ćete prepoznati naš trud koji ulažemo u ukupan napredak i da ćete taj napredak željeti nagraditi tako da nam uskočite u pomoć i riješite nam problem koji nažalost nadilazi naše mogućnosti – istaknuo je načelnik Škvorc.

– Posao načelnika ipak nije toliko jednostavan kako mnogi smatraju, potrebno je mnogo predanosti i truda za posao općinskog načelnika. Također zahvalio bih svojoj supruzi i obitelji, koji su mi najveća podrška – drži Škvorc.

Okupljenima se obratila i Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora, izaslanica ministrice zaštite okoliša i zelene tranzicije.

– Zaista se bilo uživancija voziti ovim prekrasnim krajem koji stvarno obiluje predivnom prirodom, koji oplemenjuju vrijedni i marljivi ljudi, što se vidi na svakom koraku. Rodom sam iz Topuskog i o Maloj Subotici slušala sam od velečasnog Horvata i sada sam se uvjerila u ljepotu tog kraja – istaknula je ravnateljica i izaslanica Elizabeta Kos.

– Znate zašto se tako dobro radi u Maloj Subotici, jer vam je župnik iz Preloga – nasmijao je sve Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik.

Stigao je i međimurski župan Matija Posavec koji je također svima čestitao Dan općine.

 – Vaš Dan općine  koincidira sa ulaskom Hrvatske u Europsku uniju pa možemo reći – u europskom Međimurju je i europska Mala Subotica sa svim postignućima koja se prije svega očituju u postignućima učenika, članovima Kulturno umjetničke udruge Zvon koji su osvojili niz nagrada. Još uvijek čekamo dogradnju Osnovne škole za koju čekamo suglasnost Ministarstva. Nakon te odluke prijavit ćemo se na natječaj, procijeniti koliko će Županija sufinancirati i vjerujem da ćemo započeti i taj prioritetni projekt po pitanju obrazovanja – zaključio je Posavec.

U sklopu Svečane sjednice prikazan je i film ‘Životna misija’ učenika OŠ Mala Subotica o župniku Tomislavu Kosu. TV- reportažu ‘Životna misija’ snimili su učenici 8.a razreda Fran Horvat, Vili Markač, Marta Škvorc, Ana Martan i David Horvat.

Na kraju svečane sjednice prigodno su se predstavile Mažoretkinje Male Subotice pod vodstvom Ivane Hajdinjak te Puhački orkestar Općine Mala Subotica pod vodstvom Matije Sokača.

Nagrade i priznanja

Plaketa “Grb Općine Mala Subotica” dodijeljena je Nogometnom klubu Spartak. U ime laureata zahvalio se predsjednik NK Spartak Kristijan Juras.

– Spartak se živi 24 sata na dan. To je velika ljubav i hvala što ste to prepoznali – rekao je Đuras u ime laureata.

Zahvalnice su primili Zajednička strojobravarska radionica Hatlak, vlasnika Dragutina i Željka Hatlaka iz Palovca, zatim tvrtka Magdić d.o.o., Haix Obuća d.o.o., Plastometalik d.o.o., NoMax d.o.o. i Shampoo j.d.o.o., potom KUU Zvon Župne zajednice Mala Subotica, ženska ekipa Matice umirovljenika Međimurske županije – podružnica Palovec, Ivan Miljančić, Vjekoslav Lončarić te Nada Janković.

Novčane nagrade primili su Karla Grašić, Dijana Juras, Ivana Baksa, Lara Marčec, Ivan Hadeljan, Ivano Barić, Marta Žulić, Corina Kovačić, Simona Vlašić, Aida Trstenjak, Simona Prijaković, mažoretkinje Općine Mala Subotica, te Tamburaški orkestar, folklorna sekcija i vokalna skupina KUU Zvon.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje