Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Općina Maruševec za kraj godine darivala novorođene bebe

Objavljeno:

- dana

LIJEPA GESTA

U općini Maruševec novčanu donaciju od 1.000 i 1.500 kuna primilo je 19 beba koje su rođene u vremenu od rujna do prosinca ove godine.

Treće je to primanje novorođene djece u 2017. godini, a na prijemu su uz 19-ero novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec.

Načelnik Šprem je tom prilikom izjavio kako se nada će se u narednim godinama natalitetna politika na području općine poboljšati, a u tom će procesu Općina doprinijeti kroz povećanja rodiljinih naknada.

-U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koje će iznositi 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za tzv. socijalnu politiku izdvajala oko milijun kuna godišnje, a novi proračun predviđa povećanje tog iznosa na 1.400.000 kuna, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Maruševec, pojasnio je načelnik Damir Šprem.

Okupljenim roditeljima obratio se i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je istaknuo kako Općinu Maruševec veseli što u zadnjih nekoliko godina na svakom primanju broj roditelja i novorođene djece ne pada. 

-Naknada za rođenje djeteta tek je jedna od mjera pronatalitetne politike, no one ipak mnogo govore o odnosu općine prema mladim obiteljima, prema djeci i demografskom problemu s kojima se sve općine i gradovi moraju nositi. Općina Maruševec brine o svojim najmlađim mještanima od njihovog rođenja kroz ovakve naknade, potom kroz njihovo osnovnoškolsko obrazovanje nabavkom radnih bilježnica, sufinanciranjem autobusnog prijevoza i školske kuhinje, pa sve do fakulteta kroz stipendije studentima. Koristimo sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini, a od iduće godine financijska će pomoć biti veća, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općini Maruševec pametna natalitetna politika neophodna i visoko među prioritetima, a tome u prilog govori današnje, ujedno treće primanje i darivanje novorođene djece u ovoj godini, u kojoj je do danas rođeno 51 dijete.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje