Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Općina Sveti Ilija uz potporu Vlade provodi povijesne projekte

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u sportskoj dvorani Osnovne škole Beletinec, u petak je počelo višednevno obilježavanje Dana općine Sveti Ilija i župnog blagdana sv. Ilije proroka. U svojem obraćanju okupljenim gostima i uzvanicima predsjednik Općinskog vijeća Dean Hrastić naglasio je da se u ovom kraju trenutno provodi 36 projekata ukupne vrijednosti čak 113 milijuna kuna.

– Ozbiljna vremena i ozbiljni projekti zahtijevaju znanje, mudrost i ustrajnost te sinergijski pristup vijećnika, načelnika, zaposlenika, mjesnih odbor i udruga, kako bi rezultati bili u skladu s realnim potrebama i mogućnostima razvoja svih dijelova općine – rekao je Hrastić kojeg posebno raduje dobra suradnja i potpora općinskih vijećnika.

Potom je načelnik Marin Bosilj istaknuo da je protekla godina bila odlična, i to unatoč pandemiji koja je svim jedinicama lokalne samouprave prouzročila brojne probleme.

– Nastavili smo s provedbom najvećih projekata u povijesti općine. Najznačajnija su četiri, od kojih je Aglomeracija vrijedna oko 26 milijuna kuna, a osim kanalizacijske mreže odrađeno je asfaltiranje svih ceste unutar četiri naselja. Tu je povijesni projekt izgradnje osnovne škole u Svetom Iliji sa završetkom radova iduće godine. Vrijednost tog projekta je 55 milijuna kuna i još sedam milijuna stoji procijenjena vrijednost opremanja. Treći projekt je dječji vrtić u Beletincu i očekujemo da bi u rujnu mogli početi s primanjem djece. Tu je i dugogodišnji projekt katastarske izmjere, započet još 2013. godine. Njegov završetak očekujemo u narednih godinu dana – ističe Bosilj.

Vlada imala razumijevanja

Svi projekti premašuju 100 milijuna kuna što je za Općinu od 3500 stanovnika i izvorni proračun od 6,5 milijuna kuna vrhunsko postignuće. Načelnik je ujedno  najavio uvođenje brzog interneta, moderniziranje dva sportska objekta nogometnih klubova Bednja i Obreš, te izgradnju društvenih domova u Tomaševcu i Križancu.

Dan Općine Sveti Ilija domaćinima je čestitao predsjednik varaždinske Županijske skupštine, donedavni HDZ-ov saborski zastupnik Josip Križanić.

– Ovdje se odvija generacijski projekt jer škole se ne grade svake godine, niti svake desete, pa niti svake stote. To je poveznica više generacija. Milijuni se ulažu u školu s državne razine uz sudjelovanje Varaždinske županije s 8,5 milijuna, a tu je i udio Općine. Što se tiče projekata iz školstva i zdravstva te komunalne infrastrukture, Županija je tu uvijek uz Općinu Sveti Ilija. I država je partner u projektima, a znamo da iz ove općine sada imamo i saborsku zastupnicu – rekao je Križanić.

Spomenuta zastupnica, Nadica Dreven Budinski, bila je u ovoj svečanoj prigodi  izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

– Moja općina mi je na prvom mjestu. Pokazali su do sada svi ovi projekti koliko se ulaže u njezin razvoj. Moj prioritet bit će pružanje pomoći pri realizaciju budućih projekata. Ali ne samo za općinu Sveti Ilija, nego za cijelu našu županiju. Iz županije nas je šest saborskih zastupnika i ako svatko da svoj doprinos, bez obzira na političku opciju, Varaždinska županija bit će i dalje vodeća u Hrvatskoj. Bez obzira na koronu projekti idu dalje. To je nešto na čemu možemo zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade, jer su imali razumijevanja i omogućili provođenje projekata – rekla je Dreven Budinski.p

Među čestitarima bili su i načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški te Dárius Krajčír načelnik prijateljske slovačke Općine Devínska Nová Ves.

Dodijeljena javna priznanja

U ovogodišnjem kulturno–umjetničkom programu nastupili su mladi glazbenici Iva Detić i Tomislav Kreš te tamburaški sastav „Špancir“, a sjednica je kulminirala dodijalom općinskih javnih priznanja za 2021. godinu. Zahvalnica za izniman doprinos unaprjeđenju vinogradarstva, voćarstva, tradicijske i kulturne baštine i jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara “Grozdek”, a priznanje je preuzeo predsjednik udruge Josip Barulek.

Zahvalnica za izniman doprinos unaprjeđenju amaterskog sporta, zaštiti okoliša i prirode i jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljena je Športsko-ribolovnom klubu “Keder” Beletinec, te je uručena predsjedniku kluba Dubravku Crkvenčiću. Nagradu pak za unaprjeđenje gospodarstva i jačanje ugleda Općine u zemlji i svijetu dobio je gospodarstvenik Tomislav Cikač

Riječ je o predsjedniku Uprave tvrtke Pro-klima d.o.o., koji je na spomenutim priznanjima zahvalio općinskim čelnicima u ime svih dobitnika.

Dodajmo da je obilježavanje Dana Općine Sveti Ilija i blagdana svetog Ilije nastavljeno u subotu u 17 sati javnom pokaznom vježbom općinske Vatrogasne zajednice na igralištu OŠ „Vladimir Nazor“.

Nedjelja je rezervirana za Kup u lovu ribe udicom na plovak na ribnjacima ŠRK „Keder“ Beletinec i svetom misom u Seketinu od 11 sati. U utorak, 20. srpnja, u 11 sati počinje sveta misa u župnoj crkvi svetog Ilije proroka povodom blagdana i Dana Općine uz izložbu Udruge žena „Doljan“ i Udruge vinogradara i voćara „Grozdek“.

Obilježavanje završava u nedjelju, 25. srpnja, svetom misom povodom blagdana svete Ane u 10 sati u Beletincu.

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Kajtazi i Ćorić u Pribislavcu: “Ne radimo podjele na Rome i nerome!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na ulazu u romsko naselje u Pribislavcu danas, 28. srpnja, održana je izvanredna konferencija za medije.

Pribislavec su, naime, posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Održali su i radni sastanak s općinarima na kojem je bilo riječi o problematici ilegalnih odlagališta i svakodnevnog spaljivanja otpada, objasnio je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

S navedenim problemom (pre)često se moraju boriti pripadnici DVD-a Pribislavec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Samo tijekom srpnja tako su vatrogasci iz JVP-a čak osam puta izlazili na intervenciju. Članovi lokalnog DVD-a povremeno pak požar gase na dvjema lokacijama istovremeno!

Na početku konferencije pozdravio je okupljene i zahvalio ministru Ćoriću što se odazvao pozivu u pomoć. Dodao je da je zastupnik Kajtazi bio inicijatorom sastanka.

– Prije dva tjedna Vlada je donijela novi Nacionalni plan za Rome. To nije prvi takav dokument, oni se redovito donose od 2003., no kako ih sprovesti u djelo ako nijedna jedinica lokalne samouprave nema akcijski plan? Treba razraditi i na koji način zapošljavati mlade, sposobne ljude, a ne ih “pretvarati u invalide” naknadama i sličnim. Ima puno pozitivnih primjera među pripadnicima romske manjine, no svjetla su uvijek fokusirana samo na negativne!

Zahvaljujem ministru Ćoriću i smatram da će ovakvi obilasci romskih naselja pridonijeti rasvjetljavanju problematike i voditi uspješnim rješenjima, osobito sa smećem, koje nije samo romsko – rekao je Kajtazi. Na njega se nadovezao ministar Ćorić.

– Ovo pitanje otpada koji okružuje Pribislavec mora biti riješeno jednom za svagda, za što će se provesti odgovarajuće mjere. Divlje deponije sanirat će se u narednim mjesecima. To je, među ostalim, i pitanje ekonomske, ali i svake druge integracije romske manjine, čiji pripadnici moraju imati sva prava, ali i poštovati sve obveze i odgovornosti koje sa sobom donosi status hrvatskoga građanina. Mislim da se u tome gospodin Kajtazi i ja slažemo – rekao je Ćorić, nadodavši da u svemu veliku ulogu igraju i veća ekonomska sigurnost te važnost obrazovanja Roma.

Kajtazi i Ćorić osvrnuli su se i na problematiku cijepljenja, odgovarajući na pitanje o navodno ispodprosječnoj procijepljenosti Roma. Kajtazi je rekao da ne raspolaže konkretnim podacima, ali da su potencijalno maloj procijepljenosti svakako pridonijele i svakakve lažne informacije koje se šire društvenim mrežama.

Dodao je da se Rome posjećivalo te su im se dostavljali paketi s maskama, dezinficijensima i drugim potrepštinama. Po uzoru na Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo je, minibusom bi se posjetilo svih 60-ak romskih naselja te bi se cijepljenje ubuduće provelo uz pomoć mobilnog centra.

Ministar Ćorić odlučno je pak ustvrdio da “nema procijepljenosti u romskim naseljima i u neromskim naseljima”:

– Imate samo procijepljenost na razini Hrvatske… Romi su građani ove zemlje, kao i svi ostali. Nitko tu nikoga ne treba ni na koji način izdvajati. Možemo eventualno govoriti o informiranim i neinformiranim građanima, s tim da je najveća odgovornost na onim informiranima koji se unatoč znanju ne cijepe. Apeliramo svaki dan pa apeliram i danas – cijepite se!

Na primjedbu o neizdvajanju ministar je zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje