Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Oproštaj s predškolcima: u Dječjem vrtiću Ivančice održana Mala olimpijada

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić Ivančice na najljepši se način oprostio od svojih najstarijih polaznika, 40-ak predškolaca, koji najesen kreću u školu.

S obzirom na to da tradicionalna Dječja olimpijada na kojoj se maleni iz Ivanca i Radovana natječu s vršnjacima i okolnih općina proljetos nije mogla biti održana zbog aktualne epidemijske situacije, vrtićke tete i stričeki odlučili su za predškolce organizirati mini olimpijadu, kako bi i ova generacija mališana imala uspomenu iz vrtića.

– Mala dječja olimpijada održana je u dvorištu našeg vrtića i u njoj su sudjelovala djeca starijih odgojnih skupina, kojima je to ujedno bio i oproštaj od naše predškolske ustanove. Mi smo vrtić koji kod djece razvija sportski duh i u svojim aktivnostima postavlja temelje za bavljenje tjelesnom aktivnošću. Stoga smo željeli da i ova generacija sa sobom ponese jednu takvu lijepu uspomenu – poručuje ravnateljica Milena Golubić.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina i HOO-a, koji su osigurali kape, medalje, pehar i lopte, natjecanje je održano u više disciplina, a u njima je sudjelovalo 40 mališana.

Uz burno navijanje ostalih mališana i njihovih odgojiteljica, djeca su se nadmetala u trčanju na 50 metara, u bacanju loptice, skoku u dalj te u nogometu.

A nakon nadmetanja pod motom „Važno je sudjelovati“, svi natjecatelji dobili su prigodne medalje i kape kao uspomenu na sudjelovanje.

Čestitke svima, i malenima i njihovim tetama!

Život i društvo

Policija kaznila petoricu muškaraca pred dućanom u malom mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana smo gledali tisuće ljudi na sprovodu Milana Bandića, a zbog epidemiloških mjera propisano je da ih može biti samo 25.

Policajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogroske provode strogoću kad se radi o epidemiloškim mjerema.

– U četvrtak, 4. ožujka, oko 16.30 sati, policijski su službenici u Siraču ispred trgovine zatekli 43-godišnjaka, 53-godišnjaka, 34-godišnjaka, 33-godišnjaka i 38-godišnjaka u nekorištenju zaštitnih maski i nepridržavanju potrebnog razmaka. Navedenim osobama izrečene su mjere upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a za što je propisana novčana kazna od 500 kuna – javila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U izvještaju ne piše, ali nagađamo da su se muškarci vjerojatno tamo našli i pili.

Napomenimo da je Sirač mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojem živi 1606 stanovnika, prema popisu iz 2001. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhva izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju.

– U planu je i čišćenje i impregnacija svih betonskih površina, planirano je i uređenje kanala, postava rubnjaka i tlakavaca, a na sve postojeće kanalizacijske oklope stavit će se novi poklopci. Također, uredit će se zelene površine te postaviti nove klupe i cvjetne žardinjere – pojasnio je Hođa.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je kako Grad podjednako uređuje sva naselja.

– Nakon što smo obnovili društveni dom, nastavljamo s daljnjim uređenjem Sudovca. To je najudaljenije mjesto od samog centra Novog Marofa, a kao što brinemo o uređenju samog centra grada, tako brinemo i o okolnim mjestima. Centar Sudovca mjesto je okupljanja brojnih mještana, a sada će imati uređen okoliš, pil, cvijeće, te klupe za druženje. Time dokazujemo da brinemo o svim područjima našeg grada i da želimo osigurati jednake uvjete života svih naših stanovnika, kako u centru grada, tako i na rubnim područjima – rekao je gradonačelnik.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!