Varaždinka Ivana Filipović (44) kraljica je mode među najljepšim hrvatskim mamama.

Majka četverogodišnjeg Lavija na izboru je za Najljepšu mamu Hrvatske 2019. proglašena Miss fashion mamom i oduševila se.

– Uopće nisam znala da ova titula postoji pak sam se baš iznenadila kad su me prozvali. A da sam mogla birati baš bi mi to bila najdraža titula. Jer, modni dizajn je moja strast u slobodno vrijeme i sve tri kreacije u kojima sam nastupila na izboru su vlastite. Kreiranje je bio i talent kojim sam se predstavila. Jako sam sretna – s puno veselja govori Ivana.

Miss fashion mama Hrvatske odrasla je u, po mnogima, najljepšoj varaždinskoj ulici Kolodvorskoj. Bilo je to vrijeme kad je, kaže, na mjestu današnjih parkirnih mjesta bilo zelenilo. Pohađala je matematičku gimnaziju, završila informatiku i danas živi u jednom od najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj – Svetoj Nedjelji.

Sa svojim je matematičkim umom, govori, bila orijentirana više na pamet nego ljepotu.

– Volim modu, ali natječaji ljepote mi nisu padali na pamet. Kad mi je prijateljica tutnula prijavu u ruke, vidjela sam da se traži i talent i to je bio moj vrhunac, prezentirati svoj dizajn. I nisam ni na trenutak požalila. Bilo je to sjajno žensko druženje, iako smo službeno bile međusobna konkurencija. Nakon djetinjstva i rođenja sina, bili su to najljepši dani u mom životu – priča nam Ivana.

Pa još kad je dobila lentu…

– Tko god se prijavi i kaže da se nije nadao pobjedi, lažno je skroman. Ne bi se prijavili da ne mislimo da možemo pobijediti i ne nadamo se tome. Jasno je da smo se sve nadale kruni i dale sve od sebe da ju i dobijemo. Zbog toga nismo ni razočarane ako ju ne osvojimo jer znamo da smo dale sve od sebe.

Zadnja je petoljetka najbolja u životu odrasle Ivane Filipović. Lavi je došao na svijet unatoč svim liječnički prognozama da Ivana neće biti majka.

– Pokušavate i pokušavate pa vam liječnici pažljivo priopće da vam život mogu ispuniti i mnoge drugi stvari osim djece. Pomirite se s tim i godine prolaze. Potom se čudno osjećate i odete liječniku, a on vas iznenadi neočekivanom, najljepšom viješću da ste trudni cijelo tromjesečje – zarazno se smije Ivana.

Ona voli sebe, svoj život i način na koji danas razmišlja. To je, smatra, nenadmašna prednost  zrelih godina.

– Baš sam neki dan pronašla jednu staru fotografiju iz mojih ranih dvadesetih, a u vrlo sličnoj odjevnoj kombinaciji imam i nedavno datiranu fotografiju. Ista osoba, gotovo ista odjeća, a potpuno druga žena na slici. Jasno da prirodna ljepota ima prednosti, ali najviše naše ljepote je u tome kako zračimo. A godine donose tu pomirenost sa sobom, samouvjerenost i sigurnost. To mi je donijelo hrabrost prijaviti se pa naposljetku i dobiti lentu na Natječaju najljepša mama Hrvatske 2019. godine.

Ivana Filipović je na svom facebook profilu nakon natjecanja napisala:

– Dojmovi su još uvijek jaki, umorna sam i sretna, razmišljam kako da vam dočaram barem dio svega. Meni najdraža scena, koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, a najbolje opisuje što natjecanje Najljepša Mama Hrvatske predstavlja. Garderoba, treba se brzo presvući u svečanu toaletu, dvije mame u čučnju drhtavim rukama od treme kopčaju trećoj sandale, svaka jednu da budemo čim brze. Žena ženi može biti podrška, prijateljica i oslonac i u situacijama kada se natječemo.

 

 

Komentari

Komentara