Sve učenike u  Osnovnoj školi i područnim školama (Peklenica, Hlapičina) na području najsjevernijeg grada već treću godinu za redom na klupama su dočekale besplatne bilježnice s motivima grada Mursko Središće.

Bilježnice je osigurao Grad Mursko Središće u cilju financijskog olakšanja roditeljima osnovnoškolaca.

Svim učenicima, a posebno prvašićima, gradonačelnik Dražen Srpak zaželio je mnogo sreće, radosti, strpljenja i stjecanja novog znanja i pripremanja za život.

Osim besplatnih bilježnica, za osnovnoškolce Grad Mursko Središće također u proračunu izdvaja značajna sredstva za pomoć roditeljima djece vrtićke dobi, srednjoškolaca i pomoć studentima.

Sufinancira dječje vrtiće sa 60 % u korist roditeljima, sufinanciraju se izleti i maturalna putovanja, djeca vrtićke dobi i učenici prvih razreda imaju besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu, sufinancira se školska kuhinja 50 % za drugo dijete i 100% za treće i svako slijedeće dijete, sufinanciraju se deficitarna zanimanja, daje se jednokratna novčana pomoć srednjoškolcima u iznosu od 400 kuna te se također daje jednokratna novčana pomoć studentima kao i novčane nagrade za nagradu dekana, rektora i za doktorat.

Komentari

Komentara

loading...