U VARAŽDINSKOJ ARENI

U varaždinskoj Areni otvorena je najveća hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana na boravak u prirodi i turizam.

Na 22. izdanju okupilo se stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Rumunjske.

– Možemo biti zadovoljni i jako nam je drago da vidimo mnoge zaljubljenike u lov, ribolov i boravak u prirodu – rekla je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

Na otvaranju sajma nastupio je mlađi sastav rogista, koji je svojom izvedbom sve oduševio.

– Ovaj Sajam bio je jedan od razloga zašto je Varaždin dobio nagradu za najbolju turističku destinaciju na kontinentu, naravno uz Barokne večeri i Špancirfest. Drago mi je da je manifestacija s godinama stasala u jednu respektabilnu manifestaciju – dodao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Nakon otvaranja, svi su mogli kušati lovačke gulaše koje su pripremili članovi Lovačkog saveza Varaždinske županije, ali i fiš te šarana na rašljama.

Na Sajmu je izložena diorama preparirane divljači hrvatskih krajeva, koju je na 40-ak četvornih metara sajamskog prostora postavio Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza.Tvrtka Interland izložila je pak oko 30 vrsta prepariranih slatkovodnih riba. 

Zoološki vrt grada Zagreba predstavio je zmije hrvatske – neotrovne smukulju, bjelicu i bjeloušku te otrovne riđovku i poskoka koje su pod stručnim nadzorom timaritelja osposobljenog za rukovanje otrovnim zmijama. Tu su i dva mala kraljevska pitona te dvije crvenouhe kornjače, koje svi mogu dotaknuti.

Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca izložilo je stotinjak vrsta gljiva ubranih u šumama sjeverne Hrvatske.

Više u fotogaleriji.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara