Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Otvorena Hladoveena u Varaždinu: mjesto za dobru svirku i filmove, ali i druženje

Objavljeno:

- dana

Dobra glazba, odlična atmosfera, smijeh i samo pozitivna energija, kratki je opis prvog koncerta ovog ljeta u okviru Hladoveene.

Riječ je o projektu iza kojeg stoje Udruga mladih V.U.K., Filmsko-kreativni studio VANIMA, inicijativa Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2022. i Savjet mladih Grada Varaždina. Radi se o zabavno-kreativnim događajima koji će se održavati punih mjesec dana u dvorištu Centra za mlade u Varaždinu, u ulici Petra Preradovića 4. U sklopu programa, za posjetitelje su organizirane kreativne radionice vezane uz film i fotografiju, koncerti i ljetno kino. Koncertnu pozornicu Hladoveene u subotu je otvorio mladi varaždinski psihodelični stoner rock bend Sten Mol. Nakon koncerta, svoj rap’n’roll mix puštao je i posjetitelje rasplesao DJ nKLe. Koncert pod ljetnim nebom i dvorište Hladoveene uređeno uz podršku Turističke zajednice Grada Varaždina i to skulpturama galebova, velikim jagodama i stablima obgrljenim žaruljicama. Jučer, 1. srpnja, s početkom u 21.30 sati organizatori su nastavili s ljetnim projekcijama dokumentarnih filmova u sklopu projekta KineDok koji se mogu vidjeti svakog ponedjeljka i četvrtka.

Zabava & Stil

Kolačićima razveselili žene smještene i u rodilištima u Varaždinu te Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Majčin se dan već godinama tradicionalno obilježava druge nedjelje u svibnju, a Kraš se pobrinuo da u tjednu uoči njega razveseli sve žene smještene u rodilištima diljem Hrvatske svojim novim PreKrašnim kolačićima.

Donacijom u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna podijeljeno je više od 3000 paketa proizvoda s prigodnom porukom za sve majke i one koje će to postati – „Ti si PreKrašna“.

U akciju su uključene 32 bolnice, odnosno svi odjeli i klinike za postnatalnu skrb, pa tako i Opća bolnica Varaždin, Odjel za ženske bolesti i porodništvo u Varaždinskoj županiji te Županijska bolnica Čakovec, Odjel ginekologije i porodiljstva u Međimurskoj županiji.

U srijedu, 5. svibnja, prigodno je obilježen i Međunarodni dan primalja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti uloge primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi. Zadatak je primalja biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta. Kraš je tako pri slanju donacija za sve trudnice, rodilje i pacijentice na neonatalnim odjelima mislio i na vrijedno medicinsko osoblje pa su tako poslani dodatni paketi kako bi se zdravstveni djelatnici zaposleni na spomenutim odjelima također zasladili u svojim trenucima predaha.

PreKrašni Kolačići nov su Krašev proizvod i dolaze u osam različitih okusa, a zalažu se za stvaranje preKrašnih trenutaka te podsjećaju da ne zaboravimo Majčin dan, tj. sve preKrašne žene bez kojih život ne bi bio moguć.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Dubravka Baneković iz Visokog miss mode i stila na izboru za najljepšu mamu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vedrana Halinčić Bakšić ovogodišnja je Najljepša mama Hrvatske u kategoriji natjecateljica od 23 do 39 godina, a Ljubica Bulić ponijela je istu titulu u Dijamant kategoriji ovoga izbora.

Zbog epidemioloških prilika finale je održano bez publike no putem Facebook stranice izbora i na Youtube kanalu Photo Studio 82 upriličen je izravni prijenos. Gledateljima su finalistice predstavile svoje vještine.

Od žena iz Varaždinske županije na izboru su sudjelovale Tea Melnjak iz Sračinca, Ivana Canjuga iz Varaždina te Dubravka Baneković iz Visokog.

Baneković je najuspješnija bila u kategoriji fashion. Tanja Metikoš osvojila je lentu u kategoriji elegantnost, Vesna Klamenčić najbolja je u kategoriji stila, dok je miss osobnosti Nikolina Lulić. Marijana Bošković je prvakinja je fotogeničnosti, a Marija Roso najbolja je u kategoriji sprint.

Nastavite čitati