Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ovo je najboljih 29 policijskih službenika iz Varaždinske županije, svima uručene pohvalnice

Objavljeno:

- dana

DAN POLICIJE

Uručenje zahvalnica osmorici pripadnika Specijalne jedinice Policijske uprave Varaždin „Rode” te pohvalnica 29 policijskih službenika bio je vrhunac svečane akademije u Županijskoj palači u Varaždinu kojom je obilježen Dan policije i blagdana sv. Mihaela. 

– Prema svim pokazateljima, svi vi i dalje živite u jednoj od najsigurnijih hrvatskih županija u kojoj nema neriješenih teških  kaznenih djela koja bi u većem obimu remetila stanje sigurnosti. Postigli smo to svi zajedno: i šestotinjak policajki i policajaca te službenica i službenika koji rade u linijama rada zajedničkih i upravnih poslova,  uniformirane policije, kriminalističke policije, granice i interventne policije i  stanovnici Varaždinske županije koji su nas prepoznali kao partnera, a ne kao žandara, što su, uostalom, i smjernice rada svih europskih policija – istaknuo je načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec.

Posebno se prisjetio kolega koji su se u časnoj policijskoj odori borili  u Domovinskom ratu i dali najvrjednije, svoj život, za slobodnu Hrvatsku. Pozdravio je Emila, Miru, Bernarda, Josipa, Darka, Dražena, Božidara, Josipa, Dragutina, Zvonimira, Mladena, Branka, Željka, Stjepana, Vjekoslava, Ivana, Dragutina, Josipa, Tomu, Marka, Damira, Ivana,Marijana, Slavka, Marijana i Vladu.

Osmorici pripadnika Specijalne jedinice Policijske uprave Varaždin „Rode” – koji su prvi ušli u varaždinsku vojarnu „Jalkovečke žrtve“ 19. rujna 1991. godine i predali je na upravljanje tadašnjem kriznom štabu – varaždinski župan Predrag Štromar uručio je priznanja.

Priznanja su primili:

1. Slavko Čečura, vođa grupe – zapovjednik voda

2. Franci Kešina, policajac specijalac

3. Srećko Horenec, policajac specijalac

4. Slavko Martinković, policajac specijalac

5. Anđelko Smolek, policajac specijalac

6. lvo Loborec, policajac specijalac

7. Milivoj Risek, policajac specijalac i

8. Slavko Vudrag, policajac specijalac

Dan policije je prigoda i za odavanje priznanja policijskim službenicima koji su se posebno istakli u radu tijekom protekle godine. Načelnik PU varaždinske uručio je pohvalnice za  29 djelatnika. To su:

URED NAČELNIKA

1. RENATA DUIĆ – stručni savjetnik analitičar

2. DRAŽEN MIKO – viši stručni referent,  analitičar – statističar

OKC  POLICIJE

3. MIRI KRISTIJAN – pomoćnik voditelja smjene Operativno-komunikacijskog centra policije – pritvorski nadzornik

INTERVENTNA JEDINICA POLICIJE

4. DOMINIK HABEK    – policijski službenik Interventne jedinice policije

5. MATEJA STANKUS – policijski službenik Interventne jedinice policije

SLUŽBA ZA GRANICU

6. IVICA JARNEC         – policijski službenik za poslove zaštite granice

7. IVICA KOKOT           – policijski službenik za poslove granične kontrole

8. KATARINA KANIŠKI – administrativni tajnik

SLUŽBA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

9. ČEDOMIR ŠINJORI  – policijski službenik – vođa grupe kriminaliteta  droga

10. KRISTIJAN PRANKLIN – detektiv kriminaliteta droga

11. ROBERT ŠOBAK   – kriminalistički tehničar u policijskoj upravi

12. DANIJEL PAVIČIĆ        – kriminalistički tehničar u policijskoj upravi

SLUŽBA ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA

13. JOSIP BAČANI             – policijski tehničar – vozač

14. VERONA PREKUPEC  – voditelj odjela za upravne poslove

15. SVETLANA ŠESTANJ  – voditelj odjela za pravne poslove i ljudske potencijale

PP VARAŽDIN

16. SPOMENKA ČOLO – policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju

17. MARIJA PUŠARA – policijski službenik

18. DARKO LETONJA – kontakt policajac

19. NENAD KUŠEN     – vođa ophodnje

 PP IVANEC

20. DANIJEL SVRŽNJAK – policijski službenik

21. JASMINA COLARIĆ   – detektiv za kriminalističke evidencije, potrage i identifikaciju

PP NOVI MAROF

22. ELVIS ČUKLI                – policijski službenik – prometni motociklist

23. NIKOLA JURAŠKOVIĆ – policijski službenik

24. ANDREA KANEŠIĆ      – stručni referent za poslove prekršajnog postupka

PGP VARAŽDIN

25. ZDRAVKO GAL          – vođa grupe za zaštitu granice

26. ALEN DUKARIĆ         – policijski službenik za zaštitu granice

27. ROBERT RIBIĆ          – pomoćnik načelnika policijske postaje za graničnu  kontrolu

28. DANIJEL LESKOVAR – pomoćnik načelnika policijske postaje za zaštitu granice

PPRP VARAŽDIN

29. ĐURĐICA MEŠTRIĆ – stručni referent za poslove prekršajnog postupka

Ujedno je istaknuto da je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić donio rješenje o iznimnom promaknuću Jasminka Mirovića, zapovjednika Interventnog voda u Interventnoj jedinici policije PU varaždinske, u zvanje samostalni policijski narednik.

 Dan policije ujedno je i prilika da policajci zahvale institucijama, udrugama i građanima za uspješnu suradnju u ostvarivanju veće sigurnosti zajednice.

Za izuzetan doprinos u suradnji na poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine, načelnik Jurčec uručio zahvalnice:

  • DUBRAVKI BIBERDŽIĆ – predsjednici Županijske skupštine Varaždinske županije i predsjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ – za doprinos u osnivanju i radu Zaklade, te provedbu preventivnih programa iz područja prevencije kriminaliteta
  • ALENU KIŠIĆU – zamjeniku župana Varaždinske županije i upravitelju Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ – za doprinos u osnivanju i radu Zaklade, te provedbu preventivnih programa iz područja prevencije kriminaliteta
  • TOMISLAVU OSONJAČKOM – ravnatelju Županijske uprave za ceste Varaždinske županije – za pomoć u realizaciji projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa te potpori radu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije
  • MARIJANI CINDRIĆ – višoj stručnoj suradnici za promet i urbanu sigurnost Grada Varaždina – za pomoć u realizaciji projekata iz područja prevencije kriminaliteta i projekta video-nadzora Grada Varaždina
  • ROBERTU  KRAJCERU – pomoćniku pročelnika za poslove izgradnje i održavanja infrastrukture Grada Varaždina – za pomoć u realizaciji projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa i prevencije kriminaliteta
  • KRASNODARU ŠPOLJARIĆU – za pruženu pomoć policijskim službenicima prilikom uhićenja počinitelja kaznenog djela

U ime svih koji su primili zahvalnicu, načelniku i djelatnicima Policijske uprave varaždinske zahvalila je predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

Svečanu  su akademiju svojim nastupom uveličali učenici Glazbene škole Varaždin Dominik Padarić i Samanta Grahovec, uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota i u pripremi nastavnice Blanke Tkalčić.                
 

Izvor: Foto: PU VARAŽDINSKA

Život i društvo

“Dani tehničke ispravnosti motocikala” od 22. do 27. travnja u cijeloj Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 22. do 27. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala”.

Akcija je usmjerena na mogućnost besplatnog pregleda motocikala, a provodi se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje istog ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Kao što nam je svima poznato motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije. Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Nastavite čitati

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje