Varaždinska policija već je treći put u godinu dana predstavila pozamašnu količinu zaplijenjene droge. Ovaj put nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad osmero osoba s područja Varaždina, Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, zaplijenjena je veća količina marihuane i oružja.

Nakon što je varaždinske policija pretražila kuće i vozila kojima se koriste muškarci stari 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godinu te 23-godišnjakinja, pronašli su 1386 grama marihuane, 2,5 grama heroina, 89,5 grama nepoznatog praška i 4 mililitra ulja indijske konoplje.

Također, pronađene su i dvije digitalne vage, dva prigušivača, nekoliko optičkih ciljnika, spremnik za automatski pištolj, više kućišta za rukohvata za pištolje, pojačivač trzaja za automatsku pušku, dvije glatke cijevi za automatsku pušku i 2420 komada raznog streljiva.

– Ovo je plod višemjesečnoga rada i suradnje Općinskog državnog odvjetništva i Policijske uprave varaždinske – rekla je Sanja Karabegović, voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske.

Također, pronađeni su razni mobiteli, a da priča bude još gora: dva mobitela bila su detonator eksplozivnih naprava. Time su spriječena još teža kaznena djela.

– Ista skupina planirala je napad na drugu kriminalnu skupinu u Varaždinu – dodaje Karabegović.

Naime, od uhićene skupine, prvoosumnjičeni je 51 godišnjak iz Varaždina koji je otprije dobro poznat policiji. Također svi ostali su dobro poznati policiji.

Čak šestorica su završila u pritvoru i Općinsko državno odvjetništvo ih ispituje .

– Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Što se tiče same zapljene najveća vrijednost je što su droga i oružje završili u rukama policije – rekla je Karabegović.

Dodajmo da uhićena skupina nema veze sa zapljenom pola tone marihuane u Varaždinu u ožujku ove godine.

Komentari

Komentara