Jučer, 20. studenoga, u čakovečkome Centru za kulturu održan je dobrotvorni koncert za Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Pod nazivom “Roditelji i djeca za MURID”, koncert je okupio izvođače i publiku dobre volje. Okupljene su tako zabavljali Zodiac Band, Tragovi, Mejaši, Ivan Ivanković, Tarapana Band, OSDS, Ljubavnici, Dina Leško, Međimurski Vrući Kaj i Bosutski Bećari.

Osim podrške brojnih građana, rad MURID-a podupire i Međimurska županija, a međimurski župan Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač rado su se odazvali koncertu.

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID – pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima te senzibilizira i educira javnost na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim te socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije. Više od dvije stotine djece tijekom godine prolazi uslugu savjetovanja, dok je 150 djece uključeno u tjedne usluge terapija.

Svojim znanjima i vještinama, ali i osmijehom te pozitivnom energijom, MURID-ov stručni tim čini svakodnevicu brojne djece i roditelja lakšom, a važnosti podrške i usluga koje pružaju najviše su svjesni roditelji djece uključenih u proces.

Uložen trud vidljiv je u rezultatima koje postižu, ali i prepoznat brojnim nagradama te se mogu pohvaliti nagradom za najuspješniji lokalni projekt u Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2016. godine za projekt „Agenti 0-7“. Ovoga tjedna u njihove ruke stigla je i nagrada za akciju „Budi sretna priča jednog medvjedića“ koja je proglašena “NAJ NAJ akcijom” 2019. na državnoj razini, odnosno jedna je od triju najakcija u Hrvatskoj.

Direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvalila je svima koji su na bilo koji način doprinijeli dobrobiti djece i stvaranju sustava rane intervencije u Međimurju, a posebice na potpori izvođačima, podržavateljima i svima koji nesebično pomažu razvoju Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, odnosno – zajednici koja se brine.

Ozračje s koncerta donosimo u fotogaleriji.

Komentari

Komentara