Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Pjesmom, plesom i igrom razveselili jesen

Objavljeno:

- dana

DJEČJI VRTIĆ CVRČAK

Mališani Dječjeg vrtića „Cvrčak“ odlučili su pjesmom, plesom i igrom razveseliti jesen.

U tome su im pomogle njihove tete Mirjana Lisjak, Snježana Vugrinec i Sanja Vincetić, koje su pripremile predstavu „Jesenska priča“. Nakon predstave zaputili su se na vrtićko dvorište, gdje ih je dočekao miris kestena i slatkog voća. No, nisu mališani uživali samo u plodovima jeseni, već su kroz zabavne igre odmjerili snage. Kotrljali su tikve, nosili kestene na žlicama…

– Kada se spuste magle, a lišće počne mijenjati boje, znamo da je stigla jesen. Od plodova jeseni izradili smo i ove krune koje nosimo na glavama. Kesteni, orasi, lješnjaci, žuto lišće, sve to smo stavili na krune kako bismo ih ukrasili – otkrili su nam šestogodišnjaci Grgur i Jakob.

Izvor: Foto: Andreja Krobot

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje