Povodom Dana kestena, danas, 12. listopada, je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno 30 kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena.

Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. Pečenim kestenima pridružila se i ponuda slastica od kestena za što su se pobrinule Udruga žena Kelemen, Žene iz centra svijeta i Udruga žena Trnovečko srce.

No, razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj „Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu“, u kojemu je sudjelovalo 14 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili  zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, varaždinski likovni umjetnik Živko Toplak te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Trakošćanske. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin – objektu Aleja, a treće Dječjem vrtiću Varaždin – objektu Kozarčeva. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će vrijednim nagradama, a svi sudionici dobit će diplome.

A plac će i dalje ostati u novome ‘jesenskome ruhu’ – izložba dječjih radova prepunih crteža, ali i poruka i stihova, do daljnjega će uveseljavati posjetitelje i prodavače.

Nakon Dana kestena, na tržnici slijede nova događanja – već za 19. listopada najavljuje se Vrganijada, 26. listopada je Festival tikvi, a uskoro počinje i tradicionalni izbor najkumice.

Komentari

Komentara