Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Pobjednice jubilarnog 15. Maloga MEF-a Roberta Rezg Brown i Laura Čurin!

Objavljeno:

- dana

Čakovec je bio domaćin najboljim hrvatskim pjevačima u dobi od 6 do 15 godina.

Jubilarni 15. Dječji festival održan je u subotu, 1. kolovoza u prostoru atrija Staroga grada u Čakovcu. Dosada nezapamćen broj prijava iz cijele zemlje i susjednih država pokazao je još jednom da se Festival afirmirao tijekom godina.

U kategoriji autorskih pjesama pobjedu je odnijela Riječanka upečatljiva imena, Roberta Rezg Brown, sa skladbom “Pjevaj uz mene”. Mlada se pjevačica predstavila i u kategoriji slobodne forme uz pjesmu “I surrender”. U slobodnoj formi pobijedila pak je Laura Čurin iz Donjega Mihaljevca, izvevši obradu ruske pjesme “Mama”.

S obzirom na veliki broj prijava, što u autorskoj, što u slobodnoj formi, Organizacijski odbor odlučio se za 24 najkvalitetnija izvođača koji su oduševili sve one koji su pratili ovaj event. Sudionici su došli iz Rijeke, Rapca, Zadra, Zagreba, Jablanca, Osijeka, Splita, Zadra, Koprivnice, Maribora, Ptuja, Kidričeva i drugih mjesta, naravno, uz izvođače iz Međimurja.

– Nažalost, prijave iz ostalih republika bivše države organizatori uz poznatu epidemiološku situaciju i preporuke nacionalnoga i lokalnih stožera nisu mogli uvrstiti. Mnogi gradovi za svoju djecu organiziraju slične dječje festivale, uz svu zahvalnost djece što mogu iskazati svoje izvannastavne kreacije, aktivnosti, talent, ali i krenuti putem zvjezdanog pjevačkog neba.

Da je upravo međimurski jedan od takvih, najbolje ilustrira podatak da pobjednici “Maloga MEF-a” redom osvajaju internacionalne nagrade diljem Europe. I ove godine za Grand Prix “Maloga MEF-a” borio se sam hrvatski vrh najboljih pjevača u zemlji. Bio je to po imenima sudionika najjači dječji festival u Hrvatskoj ove godine – kažu organizatori.

Kako je ove godine izgledao Mali MEF, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Foto i video

FOTO Maturanti na Kapucinskom trgu zaplesali kadrilu i oprostili se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon mimohoda i sportskoga dana, maturanti Varaždinske županije su danas, 26. svibnja, točno u podne zaplesali dobro uvježbanu kadrilu na Kapucinskom trgu. Došli su ih podržati brojni prijatelji, roditelji i drugi prolaznici.

Danas je zadnji dan Maturantike, trodnevnog programa kojim se maturanti opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Kako je izgledala kadrila u izvedbi veselih maturanata, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Veseli maturanti i danas slave, mimohodom varaždinskim ulicama razveselili prolaznike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Maturanti su se i u srijedu okupili u varaždinskom Parku mladih, a za danas, 24. svibnja, imaju i priređen program.

Oko 13 sati iz Parka mladih krenuo je tradicionalni mimohod ulicama grada, a ove godine novost je skladba „Maturantski marš“ koja je izvedena tijekom mimohoda.

Riječ je o klasičnom, instrumentalnom djelu koje je skladao maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko, a u originalu skladbu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu.

Nakon mimohoda je uslijedio povratak u Park mladih, gdje će biti odabrane najodore i uručene nagrade, a u popodnevnim satima maturante će u Parku zabavljati DJ David Mash i DJ Detron.

Djelić današnje atmosfere pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje