Čakovec je bio domaćin najboljim hrvatskim pjevačima u dobi od 6 do 15 godina.

Jubilarni 15. Dječji festival održan je u subotu, 1. kolovoza u prostoru atrija Staroga grada u Čakovcu. Dosada nezapamćen broj prijava iz cijele zemlje i susjednih država pokazao je još jednom da se Festival afirmirao tijekom godina.

U kategoriji autorskih pjesama pobjedu je odnijela Riječanka upečatljiva imena, Roberta Rezg Brown, sa skladbom “Pjevaj uz mene”. Mlada se pjevačica predstavila i u kategoriji slobodne forme uz pjesmu “I surrender”. U slobodnoj formi pobijedila pak je Laura Čurin iz Donjega Mihaljevca, izvevši obradu ruske pjesme “Mama”.

S obzirom na veliki broj prijava, što u autorskoj, što u slobodnoj formi, Organizacijski odbor odlučio se za 24 najkvalitetnija izvođača koji su oduševili sve one koji su pratili ovaj event. Sudionici su došli iz Rijeke, Rapca, Zadra, Zagreba, Jablanca, Osijeka, Splita, Zadra, Koprivnice, Maribora, Ptuja, Kidričeva i drugih mjesta, naravno, uz izvođače iz Međimurja.

– Nažalost, prijave iz ostalih republika bivše države organizatori uz poznatu epidemiološku situaciju i preporuke nacionalnoga i lokalnih stožera nisu mogli uvrstiti. Mnogi gradovi za svoju djecu organiziraju slične dječje festivale, uz svu zahvalnost djece što mogu iskazati svoje izvannastavne kreacije, aktivnosti, talent, ali i krenuti putem zvjezdanog pjevačkog neba.

Da je upravo međimurski jedan od takvih, najbolje ilustrira podatak da pobjednici “Maloga MEF-a” redom osvajaju internacionalne nagrade diljem Europe. I ove godine za Grand Prix “Maloga MEF-a” borio se sam hrvatski vrh najboljih pjevača u zemlji. Bio je to po imenima sudionika najjači dječji festival u Hrvatskoj ove godine – kažu organizatori.

Kako je ove godine izgledao Mali MEF, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari

Komentara