Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Državno natjecanje ekoloških tehničara, natječu se Riječani, Zagrepčani, Osječani i Varaždinci

Objavljeno:

- dana

U VARAŽDINU

Na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu danas je otvoreno Državno natjecanje ekoloških tehničara.

Učenici iz Rijeke, Osijeka, Zagreba i Varaždina danas i sutra odmjerit će snage u ekologiji, disciplini kojoj se posljednjih godina pridodaje sve veća pozornost.

– Mi smo jedna od prvih eko-škola, a program ekološki tehničar školujemo već 20 godina. Danas je ekologija važna djelatnost i bit će još važnija,  od zbrinjavanja otpada, čuvanja okoliša, nacionalnih parkova do zaštite voda – istaknuo je Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole danas na svečanom otvorenju.

Svim natjecateljima poželio je uspjeh na državnoj razini natjecanja.

– Vi ste već uspjeli jer ste izborili svoje mjesto na državnom natjecanju. Malo vas je, ali najhrabriji ste od svih – poručio je Hajek natjecateljima.

Dobrodošlicu i puno uspjeha u radu svim sudionicima natjecanja poželio je Dalibor Sumpor iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

– Svi vi znate da živimo u financijski zahtjevnim vremenima i stoga zahvaljujem domaćinu na organizaciji ovog natjecanja. Svima želim što bolje rezultate – rekao je Sumpor i otvorio natjecanje.

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati