Povežite se s nama

Foto i video

FOTO: Počeo Advent u Varaždinu – baš onakav kakav treba biti

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Ispred varaždinske katedrale uz molitvu i blagoslov mons. Bože Radoša, biskupa Varaždinske biskupije, na adventskom vijencu prvu je svijeću danas upalio gradonačelnik Neven Bosilj.

Svečanost je uveličao nastup Zbora mladih „Svijetlo svijeta“ iz Ivanca.

Više o preostalim sadržajima na Adventu u Varaždinu rekla je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

– Ovogodišnje izdanje Adventa nadmašit će sva dosadašnja izdanja što se tiče programa, sadržaja i ljepote. Tijekom četrdeset dana Adventa koji će se održavati u povijesnoj gradskoj jezgri, za posjetitelje smo pripremili bezbroj raznovrsnih kulturnih, zabavnih i gastro sadržaja za sve generacije. Imamo dvadesetak izlagača na Trgu slobode i na Franjevačkom trgu. Ugostiteljska ponuda je na  Kapucinskom trgu, Korzu i na Stančiću. Imamo na Franjevačkom trgu jedan od najvećih i vrlo atraktivnih adventskih kalendara na pročelju Županijske palače. Uz ovo klizalište, vjerujem da će ove godine jedno od najvećih atrakcija Adventa zasigurno biti kuća Djeda Mraza u Gajevoj ulici u Varaždinskoj kući. – rekla je Jelena Toth naglasivši da će se organizator pridržavati svi epidemioloških mjera a posjetitelji koncerata subotama na Korzumorat će imati covid potvrde.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Više od 1300 veselih maškara iz 10 zemalja okupiralo Sračinec i zabavilo mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je 7. Međunarodni srakarski fašnik, popraćen bogatim programom u organizaciji Udruge maškara „Črna sraka“ i Općine Sračinec.

Nakon sinoćnjeg simboličnog preuzimanja vlasti u Sračincu od strane maškara, danas u 14 sati krenula je velika povorka s više od 1300 maskiranih sudionika iz 10 zemalja – Makedonije, Njemačke, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

Vesela povorka krenula je od Osnovne škole Sračinec prema Parku „Velika graba“, gdje se sa svojim koreografijama i maskama predstavila svaka od 50-ak udruga.

Zaista kreativne maškare svojim su transformacijama i programom tako oduševile brojne mještane i druge posjetitelje. Za večeras se u šatoru priprema fešta uz Privatt band + DJ Mireka.

Dodajmo da je Srakarski fašnik treći po veličini u Hrvatskoj, odmah iza Rijeke i Samobora.

Djelić fašničke atmosfere iz Sračinca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Sunčano, ali i vrlo vjetrovito subotnje prijepodne Varaždinci proveli u centru grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinci i Varaždinke subotnje prijepodne iskoristili su za boravak u gradu.

Iako je ujutro temperatura bila na nekoliko stupnjeva iznad nule, osjećaj hladnoće zasigurno je puno veći s obzirom na jak vjetar koji puše.

No, to građane nije spriječilo da prošeću centrom grada, obave kupnju ili popiju kavu.

Slično, sunčano vrijeme bez oborina očekuje nas i u nedjelju, 5. veljače, no vjetar bi sutra ipak trebao malo oslabjeti. Temperatura zraka bit će niža – ujutro i poslijepodne spustit će se do -3 Celzijeva stupnja, a u večernjim satima bit će još za stupanj hladnije. Sredinom dana kretat će se oko jednog Celzijevog stupnja.

Nastavak sunčanog vremena uz povremenu naoblaku i bez oborina očekuje se i početkom idućeg tjedna, no temperatura će dodatno pasti, pa se tako u utorak na sjeverozapadu zemlje očekuje i do -10 Celzijevih stupnjeva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje