FOTOIvan Agnezović

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) brojnim programima uključio se u nacionalnu manifestaciju Festival znanosti.

Danas i u naredna tri dana održavat će radionice u cilju popularizacije znanosti prema svim dobnim skupinama te promoviranja studijskih programa Informacijski i poslovni sustavi te Ekonomika poduzetništva. Na taj se je način FOI želio približiti i predstaviti svim svojim budućim studentima stavljajući naglasak na ulogu digitalne tehnologije u transformaciji cijelog društva i industrijskog sektora.

“Kako rade računala?/Znanstvena otkrića u očima djece”

Danas su djeca predškolske i rane školske dobi imala su priliku sudjelovati na radionici „Kako rade računala?/Znanstvena otkrića u očima djece.“ Voditeljica radionice bila je izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš. Sastavni dio radionice je i izložba dječjih likovnih radova na temu znanosti i znanstvenih otkrića koja ostaje izložena još sljedećih 10 dana. Na radionici su sudjelovali polaznici predškolske grupe Dječjeg vrtića „Varaždin“ Dravska (odgojiteljice Renata Popović i Narcisa Nađ) i učenici 4. b razreda iz V. OŠ Varaždin (učiteljica Dubravka Novak).

U utorak, na FOI-ju se održava Dan otvorenih vrata „Pro(e(živi jedan dan kao student“. Zainteresirani učenici imat će priliku saznati sve o studiju Informacijski i poslovni sustavi, kao i Ekonomika poduzetništva. Učenici će imati prilike upoznati zgradu fakulteta, posjetiti knjižnicu i laboratorije, te prisustvovati gadget showu.

Srijeda je namijenjena ponovo najmlađima, pa će tako FOI posjetiti učenici 2. razreda I. OŠ Varaždin koji će sudjelovati na radionici „Zabava i učenje u razvoju mobilnih aplikacija“, a imat će mogućnost isprobati spravu za mjerenje jačine stiska ruke. Ovo izlaganje kroz zabavu ima za cilj pojasniti aktivnosti razvoja mobilnih aplikacija. Voditelji ove radionice su doc. dr. sc. Zlatko Stapić i Mišo Džeko, mag. inf.

U četvrtak, doc. dr. sc. Zlatko Erjavec održat će predavanje na temu „Ljestvica svemirskih udaljenosti“ na kojoj će svemirske udaljenosti moći izračunavati srednjoškolci.

Komentari

Komentara

RT