Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Pogledajte prekrasne cvjetne instalacije ponajboljih hrvatskih floristica na varaždinskom Korzu

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskom Korzu postavljena je 25. Međunarodna izložba cvijeća „Barok, glazba, cvijeće“ u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije.

Prekrasne cvjetne instalacije, od kojih su neke posebno oblikovane prema oblicima glazbenih instrumenata, izradile su jedne od najboljih hrvatskih floristica, a aranžmane je danas obišla i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u društvu predsjednice Udruge vrtlara Blanke Pazman.

– Situacija s pandemijom ima i neke pozitivne strane, a ovo je recimo jedna od njih. Naše cvjećarke iz Udruge vrtlara Varaždinske županije koje već 25 godina oplemenjuju naš najveći kulturni događaj i najveću manifestaciju, Varaždinske barokne večeri, radi poštivanja protuepidemijskih mjera, izašle su sa svojim radovima na varaždinske ulice i trgove. Ovo je prilika da još više građana vidi kako rade prekrasne aranžmane. Ove godine oni su posebno prilagođeni prema oblicima glazbenih instrumenata. Pozivam sve da prošeću i razgledaju njihove cvjetne instalacije – rekla je Malenica.

Izložba se održava u okviru 50. Varaždinskih baroknih večeri, a traje do 28. rujna.

Foto i video

VIDEO Virtualni fašnički koncert UŠ “Miroslav Magdalenić” posvećen obnovi petrinjskog odjela sisačke glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na službenoj Facebook stranici i službenoj stranici Škole dostupan je virtualni Fašnički koncert učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Koncert je posvećen obnovi Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku – Područni odjel Petrinja. Sudjeluju polaznici Osnovne glazbene škole i Osnovne baletne škole. Želite li i sami sudjelovati u pomoći petrinjskoj Glazbenoj školi, svoje donacije uplatiti možete putem priložene poveznice.

Trenutačno je, ako računamo sredstva skupljena klasičnim putem i online kampanju, prikupljeno nešto manje od trećine potrebnih sredstava za obnovu. Budući da je zbog epidemioloških mjera onemogućena klasična organizacija koncerata, iz čakovečke Umjetničke škole omogućili su praćenje virtualnoga koncerta.

Uživajte u izvedbama mališana!

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinski su turistički vodiči građane besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Varaždinu je ove nedjelje, 21. veljače, 11. godinu zaredom obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.

Varaždinski su turistički vodiči u prijepodnevnim satima zainteresirane građane i njihove goste besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznali sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina.

Uz brojne činjenice, priče i legende, bilo je prilike doznati i neke zanimljivosti vezane uz zdravstvo – o tradiciji hospitala u Varaždinu, tko su bili doktori nekad, gdje se nalazila prva ljekarna, a gdje su bila javna kupališta…

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bila je ispred Gradske vijećnice, a razgledi su započeli u 10.30 i 11.30.

Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

Nastavite čitati