U petak, 23. listopada, pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće i DVD-a Murskoga Središća u vremenu od 17 do 20 sati pojačano su provodili nadzor kontrole okupljanja i provođenja propisanih mjera i preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te odluka nacionalnog Stožera.

Kako bi se povećala sigurnost građana, obiđeni su ugostiteljski objekti, trgovine, nogometna igrališta, dječja igrališta, šetnica, skele Fusek i Križovec, ribnjak Zalešće i ostala mjesta gdje se bi se mogao okupljati veći broj građana.

Na navedenim lokacijama nije utvrđeno kršenje propisanih mjera. Pojačani nadzor provođenja mjera provodit će se svakodnevno u cilju sprječavanja širenja COVID-a 19. Ako se na terenu uoči kršenje ili nepoštivanje mjera, preporuka i odluka, pripadnici Stožera i DVD-ova ljubazno opominju pojedince i pozivaju ih na njihovo pridržavanje.

Posebno se organizatori sportskih natjecanja pozivaju na poštivanje propisanih mjera, a posjetitelji na distancu.

Stožer civilne zaštite Grada Murskoga Središća i dalje apelira na građane i poziva ih na strpljivost, odgovornost i samodisciplinu te da se i nadalje drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH u cilju suzbijanja bolesti.

– Budimo odgovorni jer odgovornim ponašanjem utječemo na vlastito i zdravlje naših bližnjih! – poručuju iz Stožera i Grada.

Komentari

Komentara