Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Popustile sajle u Uskoj ulici, a bujne glicinije završile na pločniku

FOTO: Ivan Agnezović/ Arhiva

Objavljeno:

- dana

Glicinije nad varaždinskom Uskom ulicom zbog svoje ljepote postale su jedna od turističkih točki Varaždina.

Krasne penjačice posađene su 2013. godine, uspješno su rasle, a za trajanja Špancirfesta tamo se smjestila Kreativnica.

Ipak, izgleda da su biljke postale preteške za sajle na kojima rastu. Proteklih dana palo je dosta kiše, puhao je i vjetar, pa su mokre biljke u nedjelju iz zida isčupale i strgale sajle na kojima su rasle. Glicinije su se zbog toga objesile prem tlu na 10-ak metara od Kukuljevićeve ulice.

Već u ponedjeljak ujutro, 19. rujna, na terenu smo zatekli djelatnike Parkova koji su sanirali nastalu štetu i micali stare sajle.

Glicnije u punom cvatu snimljene ovog ljeta.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje