Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Požar u prizemlju III. OŠ uspješno ugašen, učenici sigurni!

Objavljeno:

- dana

VJEŽBA EVAKUACIJE

U prizemlju III. OŠ Varaždin jučer tijekom nastave izbio je požar, no učenicima se ništa nije dogodilo: na vrijeme su evakuirani iz zgrade i smješteni na sigurno – školsko igralište.

Ovako je ukratko izgledala jučerašnja vježba evakuacije učenika koju su izveli članovi DVD-a Biškupec.

Vježbe su obveza osnovnih škola kako bi se učenici informirali o važnosti prisebnog postupanja i organiziranog napuštanja prostora koji su ugroženi požarom. No, za učenike je ova vježba bila i vrlo zanimljiva jer nakon nje su imali priliku razgledati vatrogasna vozila i tehniku te okušati se u gašenju požara zapaljivih tekućina aparatima za početno gašenje požara.

 

Izvor: Foto: III. OŠ Varaždin

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!