Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Požar u prizemlju III. OŠ uspješno ugašen, učenici sigurni!

Objavljeno:

- dana

VJEŽBA EVAKUACIJE

U prizemlju III. OŠ Varaždin jučer tijekom nastave izbio je požar, no učenicima se ništa nije dogodilo: na vrijeme su evakuirani iz zgrade i smješteni na sigurno – školsko igralište.

Ovako je ukratko izgledala jučerašnja vježba evakuacije učenika koju su izveli članovi DVD-a Biškupec.

Vježbe su obveza osnovnih škola kako bi se učenici informirali o važnosti prisebnog postupanja i organiziranog napuštanja prostora koji su ugroženi požarom. No, za učenike je ova vježba bila i vrlo zanimljiva jer nakon nje su imali priliku razgledati vatrogasna vozila i tehniku te okušati se u gašenju požara zapaljivih tekućina aparatima za početno gašenje požara.

 

Izvor: Foto: III. OŠ Varaždin

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje