Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prijam uspješnih mentora: nagrađeni su za uspješan rad s učenicima

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana učitelja, jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje taj dan u fokus stavlja upravo učitelje, javno je odavanje priznanja mentorima koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Tim je povodom 204 mentora osnovnih i srednjih škola iz Međimurske županije, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021., svečano primilo svoja priznanja.

– Sva priznanja koja ste osvojili na natjecanjima predstavljaju veliki osobni ponos, ponos škole i Međimurske županije. Na nama je da vam osiguramo svu potrebnu infrastrukturu i kvalitetne uvjete obrazovanja, a vaši rezultati dokaz su da se ulaganje u znanje, ulaganje u mlade ljude itekako isplati. Kao županija trudimo se i trudit ćemo se i dalje biti potpora našim školama, ravnateljima, učiteljima i učenicima te ćemo i dalje razvijati naš obrazovni sustav. Čestitam svim mentorima koji prepoznaju talente u našim učenicima i rade s njima – rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak dodala je da prijam obuhvaća mentore iz prošle i pretprošle godine.

– Na svečanosti su okupljeni su najbolji mentori iz međimurskih škola koji ni u ovim izazovnim školskim godinama koje su nas zatekle, nisu odustali od dodatnih aktivnosti, priprema i rada s učenicima. Uspjesi koji su postignuti u ove dvije godine, postignuti su uz izniman napor radom od kuće – istaknula je pročelnica te dodala da Međimurska županija učenicima i profesorima nastoji osigurati što bolje uvjete rada, ali da je najvažnije ulagati u profesore, nastavnike i učitelje koji mogu osigurati napredak i poboljšanje našeg obrazovnog sustava.

Ravnateljima škola, mentoricama i mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, pročelnica Blaženka Novak, uza zahvalnice, uručila je i grafike međimurskih akademskih likovnih umjetnika, ujedno i profesora: Ruse Trajkove i Krešimira Hlebeca.

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugog dana u prosincu u Međimurju 136 novozaraženih, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, od čega su evidentirana 132 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 42,03% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 121 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 209. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 86.882 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpušteno je 8 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 69 i 92 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 4. prosinca, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije) od 9 do 13:30 sati.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje