Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prijem za 13 najboljih učenica i učenika – međimurske Oskarovce

Objavljeno:

- dana

OSKAR ZNANJA

Dobitnici Oskara znanja iz Međimurske županije su Tina Čatlaić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, Ivona Marciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan, Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.

Riječ je o najznačajnijem priznanju u obrazovanju koje unatrag 13 godina dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Nakon što je središnja dodjela održana u Zagrebu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom u Maloj vijećnici Međimurske županije odlučio je upriličiti svečani prijem za 13 međimurskih Oskarovaca.

– Važnost profesora je velika što će vam reći svi prvaci. Prekrasno je čuti vijest da smo prvi, časno je čuti da smo prvi u Hrvatskoj, a prvi u svijetu je vjerujte nešto najljepše, ne samo za ravnatelje nego i za učenike koji su ih dočekali kao svjetske prvake“, s ponosom je istaknula ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić.

– Privilegija i čast mi je reći da imamo velik broj dobitnika prestižne nagrade Oskar znanja, niz državnih prvaka, uz to nekoliko prvaka s međunarodnih natjecanja, ujedno i svjetske prvakinje, sve u segmentu obrazovanja. Vi ste dragulji našeg društva i obrazovanja Međimurja – istaknuo je župan Posavec.

Mentori koji su bili uzor, nesebično pružili svoje znanje ovim mladim Međimurkama i Međimurcima su Mirjana Vidović, Ljubica Blažinčić, Miljenko Blažeka, David Štampar, Davorka Majetić, Mišo Rašan, Verica Mutvar, Željka Trupković, Smiljana Colar, Gordan Bartolić, Štefanija Požgaj i Željka Kadi.

A kakav je osjećaj biti najbolji, nakon bezbroj sati rada, truda i iščekivanja rezultata najbolje je opisao Luka:

– Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi – koji je ujedno svojim riječima zaključio ovogodišnji svečani prijem kod međimurskog župana.

Izvor: Međimurska županija Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje