Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prijem za 13 najboljih učenica i učenika – međimurske Oskarovce

Objavljeno:

- dana

OSKAR ZNANJA

Dobitnici Oskara znanja iz Međimurske županije su Tina Čatlaić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, Ivona Marciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan, Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.

Riječ je o najznačajnijem priznanju u obrazovanju koje unatrag 13 godina dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Nakon što je središnja dodjela održana u Zagrebu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom u Maloj vijećnici Međimurske županije odlučio je upriličiti svečani prijem za 13 međimurskih Oskarovaca.

– Važnost profesora je velika što će vam reći svi prvaci. Prekrasno je čuti vijest da smo prvi, časno je čuti da smo prvi u Hrvatskoj, a prvi u svijetu je vjerujte nešto najljepše, ne samo za ravnatelje nego i za učenike koji su ih dočekali kao svjetske prvake“, s ponosom je istaknula ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić.

– Privilegija i čast mi je reći da imamo velik broj dobitnika prestižne nagrade Oskar znanja, niz državnih prvaka, uz to nekoliko prvaka s međunarodnih natjecanja, ujedno i svjetske prvakinje, sve u segmentu obrazovanja. Vi ste dragulji našeg društva i obrazovanja Međimurja – istaknuo je župan Posavec.

Mentori koji su bili uzor, nesebično pružili svoje znanje ovim mladim Međimurkama i Međimurcima su Mirjana Vidović, Ljubica Blažinčić, Miljenko Blažeka, David Štampar, Davorka Majetić, Mišo Rašan, Verica Mutvar, Željka Trupković, Smiljana Colar, Gordan Bartolić, Štefanija Požgaj i Željka Kadi.

A kakav je osjećaj biti najbolji, nakon bezbroj sati rada, truda i iščekivanja rezultata najbolje je opisao Luka:

– Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi – koji je ujedno svojim riječima zaključio ovogodišnji svečani prijem kod međimurskog župana.

Izvor: Međimurska županija Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati