FOTOIlustracija

Petar Potočnik novi je predsjednik Dječjeg gradskog vijeća grada Varaždina, a njegove zamjenice su Vida Huzjak i Iva Stanisavljević.

Odlučeno je tako na izbornoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća grada Varaždina, na kojoj su imenovani i novi članovi, a to su: Nina Zrinski i  Jana Jozić iz I. OŠ Varaždin, Iva Stanisavljević i Glorija Grđan iz II. OŠ Varaždin, Vida Huzjak i Lucija Đigunović iz III. OŠ Varaždin, Dina Majcen i Barbara LIzatović iz IV. OŠ Varaždin, Mia Galić i Jura Mucko iz V. OŠ Varaždin, Petar Potočnik i Ema Potočnik iz VI. OŠ Varaždin i Jaša Berger i Ivana Sambolec iz VII. OŠ Varaždin.

Bivša predsjednica Dječjeg gradskog vijeća grada Varaždina Eva Škerbić osvrnula se na rad Vijeća u prošlom sazivu.

– Brojne su aktivnosti provedene u prošlom razdobolju, a među njima su „Fašnik u bolnici“, „Bolji – više – čišće“, „Koracima do bolje budućnosti“, „Poruke djece odraslima“ i  „Veliko srce Varaždina“. Provedena je i anketa o odgodi početka nastave u 8, a održane su parlaonice, surađivalo se s Centrom T.Špoljar, DND-om, Gradom Varaždinom, osnovnim školama, ali i vrtićima, srednjim školama i fakultetima te udrugama za djecu – izvjestila je Eva Škerbić.

Posebno je spomenula dva projekta: projekt „Vremenska kapsula kulture djece i mladih Varaždina 2018. – 2068.“ koji je Savez DND-a proglasio je jednim od 10 NAJ akcija za djecu u prošloj godini, te projekt „Klima – da je svaka soba ima“ za Opću bolnicu Varaždin koji je također uvršten u izbor najboljih projekata Dječjih vijeća Hrvatske.

Komentari

Komentara