Povežite se s nama

Kultura

FOTO Proslavljeni tenor Tomislav Mužek s pratnjom oduševio brojne Varaždince!

Objavljeno:

- dana

Sjajna atmosfera

Proslavljeni tenor Tomislav Mužek, uz izvrsnu glazbenu pratnju koju su činili Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, predstavio se jučer varaždinskoj publici.

Velika scena Kazališta ugostila je ovog svjetski priznatog mladog tenora koji je pjevanje studirao na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Godine 2003. prvi je put pjevao pred milanskom publikom, na sceni prestižnog Teatra alla Scala, gdje je pod dirigentskim vodstvom Riccarda Mutija tumačio ulogu Eliezera u blistavoj izvedbi opere Mojsije i faraon Gioacchina Rossinija.

Redovito gostuje na pozornicama vodećih europskih opernih kuća, kao što su: Opera Bastille, Théâtre du Capitole de Toulouse Grand Théâtre de Genève, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Carlo Felice Genova (Così fan tutte), Teatro Real Madrid, Teatro Regio di Torino.

Posljednjih se godina afirmirao i kao vrstan tumač Lieda, te redovito priređuje recitale u Zagrebu, Dubrovniku, Bayreuthu, pa i Varaždinu.  U Teatru Municipal Sao Paulo 2015. debitira kao Lohengrin, a od 2016. prvak je opere HNK u Zagrebu.

Tko je sve uživao u glasu Tomislava Mužeka i kakvu je atmosferu napravio, pogledajte u fotogaleriji Marte Konjačić.

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Kultura

U srijedu na Kazališnom trgu koncert izraelske grupe marokanskih korijena Sfatayim

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. srpnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta na Kazališnom trgu u Varaždinu koncert će održati grupa Sfatayim.

– Grupa Sfatayim aktivna je već dugo vremena i zadovoljstvo nam je što ih možemo ugostiti u Hrvatskoj, u Varaždinu. Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova – poručuju organizatori.

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njihov identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim, naime, ima dvostruko značenje na hebrejskom te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

Koncert organizira Koncertni ured u Varaždinu, ulaz se ne naplaćuje, a u slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se otkazuje.

Nastavite čitati

Kultura

Od ponedjeljka, 4. srpnja, ljetno radno vrijeme varaždinske Gradske knjižnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin od danas, 4. srpnja, prelazi na ljetno radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme Knjižnice trajat će do 3. rujna.

Svi Odjeli Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin rade prema sljedećem ljetnom radnom vremenu:

Ponedjeljak – utorak: 14 – 20 sati

Srijeda, četvrtak, petak: 7:30 – 14 sati

Subota: 7:30 – 12 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje