Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prvi mini rukometni turnir Pozoj u Čakovcu okupio više od 120 učenica i učenika

Međimurska županija

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Rukometnog saveza Međimurja i Društva sportske rekreacije „Sportska subota“ u dvorani Graditeljske škole Čakovec održan je 1. Pozoj mini rukometni turnir, koji je okupio više od 120 učenica i učenika međimurskih osnovnih škola koji su odigrali više od 40 utakmica.

Većini mladih natjecatelja bilo je ovo prvo natjecanje, prva prilika za brušenje sportskih vrlina i duha koje je provedeno je s ciljem privlačenja djece u aktivno bavljenje sportom, skrbi za njihov motorički razvoj te stvaranja uvjeta za nesmetano treniranje.

Rukometni savez Međimurja u suradnji s DŠR-om „Sportska subota“ i uz podršku Međimurskog školskog sportskog saveza tijekom školske godine 2022./2023. provodi program pod nazivom „POZOJ-Mini rukomet u međimurskim osnovnim školama“.

Riječ je o programu kojim se rukometni sport još više želi približiti mladima. Projekt je jedinstven na području Međimurske županije, a uključeni su djevojčice i dječaci od 1. do 4. razreda osnovnih škola te se provodi uz podršku školskog sportskog saveza i besplatan je za sve korisnike.

Turnir je otvorio i brojne učenike pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prigodom svima poželio fer i korektnu igru. 

– Ovaj projekt je jedinstven na području Međimurske županije, usmjeren na ciljane dobne skupine djece, a dobrobit koju će mnogi mladi natjecatelji steći na ovom turniru je dragocjena. Siguran sam da među vama ima onih kojima će baš ovo iskustvo biti presudno u odluci da se bave nekim od sportova ili upravo rukometom – rekao je župan Matija Posavec, koji je istaknuo zadovoljstvo što se i dalje diljem Međimurja šire sportski sadržaji na tituli Europske regije sporta 2022.

Rukometni savez Međimurja pokrenuo je akciju kojom se rukomet popularizira među djecom osnovnoškolskog uzrasta.

– Mini rukomet jedan je od najuspješnijih projekata rukometnih metodičara jer djeca te dobi njime zadovoljavaju svoje antropološke, biološke i psiho-sociološke zahtjeve – istaknuo je dopredsjednik Rukometnog saveza Međimurja Dražen Špoljarić.

Program sufinanciraju Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Prelog, Općina Sveti Juraj na Bregu, brojni sponzori te Rukometni savez Međimurja.

Iako je prvotno bio zamišljen kao pilot projekt manjeg obujma, zbog iznimnog interesa, kako djece, tako i osnovnih škola, u dosadašnjem dijelu programa sudjelovalo je 6 osnovnih škola i to: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Prelog, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Ivana Gorana Kovačića Svetu Juraj na Bregu, a od  1. siječnja 2023. u program su uključene osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec i dr. Vinka Žganca Vratišinec, dok prema zaprimljenim upitima postoji još podosta škola koje bi se htjele uključiti u program.

Program pod stručnim vodstvom Darija Varge, prof. kin., izvode profesori tjelesne i zdravstvene kulture te licencirani treneri rukometa.

Do sada je u program uključeno 229 učenika i učenica, a jučerašnji turnir kruna je njihovog dosadašnjeg rada s obzirom na to da je za mnoge ovo i prvi susret s nekim natjecanjem.

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje