Povežite se s nama

Međimurje

FOTO PU međimurska u školi u Macincu obilježila Međunarodni dan Roma

Objavljeno:

- dana

U petak, 8. travnja, u prijepodnevnim satima u Osnovnoj školi dr. Ivana Novaka u Macincu policijski službenici Policijske uprave međimurske provođenjem preventivnih aktivnosti sudjelovali su u svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana Roma.

Međunarodni dan Roma obilježava se 8. travnja u čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog 1971. godine u Londonu. Ujedno to je dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o problemima s kojima se Romi suočavaju.

Na otvorenom prostoru škole, za učenike prvih i drugih razreda policijski službenici su održali edukaciju o sigurnom kretanju pješaka u prometu. Pri tome su djeca naučila što je to zebra, semafor i pojedini prometni znakovi te kako se treba ponašati u prometu da bi bili i ostali sigurni kad se kreću prometnim površinama.

Nakon edukativnog predavanja, učenicima se predstavio policijski službenik koji je vodič službenog psa za detekciju droga, a najveće iznenađenje bio je policijski pas Loka. Policijski službenik je zanimljiv način učenicima opisao kako izgleda radni dan sa službenim psom, a kroz pokaznu vježbu imali su prilike vidjeti na koji način timski otkrivaju skrivenu drogu.

Učenicima i posjetiteljima također je prezentiran Mobilni preventivni centar policije, specijalizirano kombi vozilo koje je opremljeno raznom tehničkom opremom i promidžbenim materijalima, namijenjeno prvenstveno za provođenje preventivnih projekata i akcija međimurske policije. Pažnju su kao i obično privukla policijska vozila, a posebice policijski motocikl.

Tijekom održavanja preventivnih aktivnosti učenicima su podijeljene reflektirajuće trakice pribavljene od Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Svojom nazočnošću svečanost obilježavanja Međunarodnog dana Roma uveličali su načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i predstavnik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matjaš Oršuš sa suradnicima.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje